INSIDER

Fur­csa tü­ne­tek za­var­ják össze az influ­en­zá­so­kat

Tom­bol az influ­en­za­sze­zon, ám az idei kór meg­lepő je­leit ke­ve­sen ér­tel­me­zik jól. Pedig nem árt az óva­tos­ság!

Hiába akadnak egyértelmű jelek, sokan nem fordulnak orvoshoz.

"Napok óta rossz a közérzetem, szédülök. A kislányom is fejfájásra panaszkodik. Nem vagyunk betegesek, nem voltunk orvosnál, mert lázunk nincs. Betudtuk annak, hogy nagyon változékony az idő. Ilyenkor ürül ki a szervezetből a vitamin, próbáljuk pótolni" – mondja Erdei Klára a -nak. Mégis, érdemes orvoshoz fordulni, a szakemberek szerint ugyanis

EZEKET OLVASTAD MÁR?

idén jóval több szövődményre lehet számítani. Sok beteg kórházba, intenzív osztályra, lélegeztető gépre került hazánkban.

Fotó: 123RF

Az egyik debreceni Facebook-csoportban nem értik, hogy miért jelentkezik sorra mindenkinél fejfájás, szédülés, hányinger, hasmenés és hidegrázás. „Hányingerrel, hasmenéssel, szédüléssel küzdök több mint egy hete, valami vírus lehet a levegőben írta egy férfi a Facebookon.

„A páromnak így kezdődött pár napja az influenza, menjetek orvoshoz!” – reagált rá egy hölgy a közösségi oldalon.

Mint a kiderítette, ez nem csak keleten jellemző, az ország többi részén is rengeteg az ilyen panasz!

Eközben a címlapon

Hogy kik vannak igazán veszélyben, miért veszélyes a hányás és hasmenés, illetve milyen egyéb, kifejezetten ijesztő tünetek kísérhetik a mostani influenzajárványt? Kiderül a szombati napilapból! Keresd az újságárusoknál!