SIKK

Fur­csa he­lyen bo­rot­vál­ják ma­gu­kat a nők, el­ké­pesz­tően ve­szé­lyes

A leg­több nőnek van ott­hon bo­rot­vája, ám a lá­bára és a bi­ki­ni­vo­na­lára hasz­nálja. Egyre több nő akad azo­nabn, aki az arcát is bo­rot­válni kezdte. De vajon miért?

Az amerikai nők közül egyre többen gondolják úgy, hogy az apró pihéket sem tűrik meg az arcukon. Így sok nő két borotvát is tart otthon: egyet a lábára és a bikinivonalára, egyet pedig kifejezetten az arcára.

Fotó: 123RF

De miért jó leszedni ezeket a szőröcskéket? Az egyik magyarázat a divat, úgy látszik, eddig jutottunk a teljes szőrtelenítés trendjében. A másik pedig az a felfedezés, hogy a borotválás arcradírozásnak is kiváló, hiszen teljesen eltávolítja a felesleges, elöregedett hámsejteket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ezen alapszik a dermaplaning nevű kozmetikai eljárás is, amelyet csak speciálisan képzett kozmetikusok végezhetnek. Ők ilyenkor egy extra éles, szikéhez hasonlító szerszámmal kapargatják végig a bőrt, alaposan eltávolítva a régi hámsejteket.

Fotó: 123RF

A szakértők szerint nem több legendánál, hogy a borotválás megerősíti a szőrszálakat: azok csak azért tűnnek erőteljesebbnek, mert amikor kibújnak a bőrből rövidek, így szúrósabbak. Ugyanakkor nem árt óvatosnak lenni a női arc borotválásával. Mivel itt vékonyabb és érzékenyebb a bőr, mint a test más részein, jobban ki vagyunk téve a borotválás utáni irritáció és a benőtt szőrszálak veszélyének.

Fotó: 123RF
Aki mégis szeretné kipróbálni, annak érdemes férfi borotvát használnia, ez ugyanis vastagabb szőrszálakhoz van tervezve, mint a női arc pihéi, ezért nagyon éles. A tompa borotvát viszont azonnal el kell dobni, mint ahogyan a lábra és a bikinivonalra használt pengét sem szabad az arcra használni. És természetesen nagyon óvatosan kell bánni a borotvával, épp a bőr vékonysága és érzékenysége miatt. A száj fölött kinövő zavaró szőrszálak eltávolítására viszont ez a módszer is épp olyan tökéletes, mint a gyantázás, különösen akkor, ha a gyanta általában irritálja a bőrödet.