INSIDER

Ezt tette a so­rok­sári futó nő férje, mi­u­tán meg­tudta, ki a gyil­kos...

A gyil­kos­ság után össze­kar­molt arc­cal lát­ták a kör­nyé­ken R. Szil­vesz­tert, le­bu­kása után azon­ban semmi sem lát­szik rajta, ugyan­úgy vi­sel­ke­dik, mint eddig...
  • Szerző: Ripost

A soroksári futó nő gyilkosa a megbánás legkisebb jelét sem mutatja a börtönben, a férfi ugyanúgy viselkedik, mint lebukása előtt, írja a Blikk. Talán fel sem fogta még, hogy lebukott, és feltehetően életfogytig tartó fegyház vár rá. R. Szilveszter egy hónappal azután, hogy meggyilkolta Gyurik Krisztinát, börtönbe került, rablás miatt ítéleték el, ezért maradhatott rejtve a hatóságok előtt.

Hátborzongató, de a nagydarab, hosszú hajú, ezért nagy feltűnést keltő Szilveszter napokkal a gyilkosság után megjelenhetett egy soroksári rendezvényen. Egy, a Borsnak megszólaló helybélinek gyanús is volt: – Ott állt ez a hatalmas ember egy kisebb, általunk is ismert hajléktalannal, az arca pedig össze volt karmolva. Most, hogy látom a róla közzétett képet, biztos vagyok benne, hogy ő volt az – mondta, és állította: akkor értesítette is a rendőrséget a gyanús alakról. – Tőlem, sok más környékbelivel együtt DNS-mintát vettek, ki is hallgattak, öt évig nem volt nyugtom az ügy miatt – tette hozzá.

Fotó: Police.hu

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint R. Szilveszter egykor Soroksáron élt, a gyerekkorát is ott töltötte, de a gyilkosság idején már ritkábban lehetett látni arrafelé, hiszen hajléktalan volt. Ez ma­gyarázat lehet arra, hogy az idézett helybéli miért nem futott össze vele többször.

Amikor Krisztina férjével, Kardos Lajossal közölték a hírt a rendőrségen, epilepsziás szerű rohamot kapott.

- Nem tagadom, gyűlöletet érzek ez iránt az ember iránt. Kimentem a helyszínre, ahol gyerekként lakott, kirázott a hideg, amikor rájöttem, ez az ember csupán 100 méterre nőhetett fel Krisztinától - mondta a Blikknek Kardos Lajos. A férj korábban is egy magányos, biciklis hajléktalanról beszélt, amikor elmondta, hogyan indult felesége keresésére.

Eközben a címlapon