TÜZELŐÁLLÁS

Ígé­re­tes jelek: Így vál­hat va­lóra Fu­cso­vics Marci álma

A ma­gyar te­ni­szező rövid időn belül két­szer is meg­szo­ron­gatta Novak Djok­ovi­csot. Ha ezen az úton halad to­vább, akkor a TOP 10 sem el­ér­he­tet­len.
  • Szerző: HBK

Nagyon közel állt ahhoz Fucsovics Márton, hogy legyőzze Dohában a világ legjobb férfi teniszjátékosát, Novak Djokovicsot. Sokat elárul legjobb játékosunk megítéléséről, hogy a szerb világelső csak dicsérni tudta őt.

Fucsovicsnak egy világraszóló siker meglendíthetné a szekerét
Fucsovicsnak egy világraszóló siker meglendíthetné a szekerét
Fotó: AFP

Fucsovics tavaly ősszel a US Openen tudott egy játszmát elcsípni Djokovics ellen, ezt a bravúrt szerdán is megismételte. Sőt, most a győzelemhez is nagyon közel állt. Ez már a riválisoknak is komoly üzenet volt, senki sem vehet félvállról egy olyan játékost, aki a világ legjobbját rövid időn belül kétszer is ennyire meg tudta izzasztani.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Jobb játékot mutatott az első két szettben, és kétségtelen, hogy csak a második játszma vége felé sikerült megtörnöm az ellenállását. Nagyon meglepett a játéka. Azt kell mondanom, az első két szettben ő diktálta a tempót, ő volt a jobb. Nagyon jól szervált, kiváló taktikával teniszezett. Közel állt a győzelemhez”méltatta Fucsovicsot Djokovics, aki meccs közben többször is látványosan ünnepelt, óriási feszültség dolgozott benne is.

Marci a szezon előtt azt tűzte ki célul, hogy megszilárdítsa a helyét a világranglistán, titkon viszont arról álmodozik, hogy bekerüljön a TOP 10-be. A magyar Davis-kupa-csapat kapitánya, Köves Gábor lapunknak azt mondta, erre meg is van az esélye, ha ezen az úton halad tovább.

„Minden elképzelhető, az igazság az, hogy Marci rengeteg fejlődött az utóbbi időben. Az, hogy egy ilyen meccsen ilyen játékot tudott mutatni, az nagyon nagy dolog. Djokovicsot nagyon kevesen szorongatták meg az elmúlt hónapokban, játszmát is alig nyertek ellen. Marci pedig hat pontra volt a legyőzésétől, ez tiszteletet parancsoló eredmény. Most az a lényeg, hogy megragadjon ezen a szinten, féljenek tőle a játéka miatt, és sok meccset nyerjen” – magyarázta Köves a -nak.

„Ami neki a hátránya, hogy egyetlen igazán jó profi idénye volt eddig, a tapasztalata nincs még meg ahhoz, hogy lezárja a hasonló mérkőzéseket. Viszont minden ilyen meccsel nő az önbizalma és a tapasztalata, ha egyszer sikerül átlépnie ezt a küszöböt, és végre legyőz egy klasszist, akkor az biztosan óriási lökést adna neki. Az már most látszik, hogy nagyon jól felkészült erre az évre” – jelentette ki a magyar kapitány.

Eközben a címlapon