KIAJOBB

Égi átok: hi­he­tet­len, mi tör­tént Fu­cso­viccsal

Rá­fá­zott a mün­cheni idő­já­rásra. Nyert hely­zet­ben volt Marci, de az eső ki­se­gí­tette el­len­fe­lét a csá­vá­ból.
  • Szerző: vav

Remek játékkal közelített bravúros győzelemhez (és az ATP-viadal elődöntőjéhez) Fucsovics Márton, de a világranglistán 35. magyar játékosnak a lehető legrosszabbkor jött a kétórás esőszünet.

Teniszezőnk végül 6:1-es első játszma, majd a másodikban elhibázott meccslabda után kikapott (6:1, 5:7, 5:7) az olasz Marco Cecchinatótól (19.) az 586 ezer euró (185 millió forint) összdíjazású müncheni salakpályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fucsovics a fölényesen megnyert első játszma után már a másodikban is 40:0-re vezetett a hibát hibára halmozó olasz ellen, amikor eső miatt félbeszakadt a meccs. A kényszerszünet után magára talált Cecchinato, de Marci sem hagyta magát, és a második szettben 5:4, 40:30-nál egyetlen labdamenet választotta el a győzelemtől. Nem sikerült megnyernie a meccslabdát, esélyesebb ellenfele pedig a folytatásban kihasználta az égi áldás - Fucsovics szempontjából inkább átok - nyújtotta segítséget, és fordított.