A NAP VIDEÓJA

Tö­meg­bu­nyó a pesti utcán, így bal­héz­tak a Fradi és Új­pest hu­li­gán­jai

Elő­ke­rült egy vi­deo­fel­vé­tel! Hát ezért volt a több tu­cat­nyi elő­ál­lí­tás. Ez a Mes­ter utcai ve­re­ke­dés ve­zette föl a két csa­pat rang­adó­ját.
  • Szerző: vav

Negyven szurkolót állított elő a rendőrség még május negyedikén délután, az FTC-Újpest labdarúgó-mérkőzés előtt, ellenük garázdaság miatt indítottak eljárást - közölte aznap a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A részletek azóta sem derültek ki, de egy futballhuliganizmussal foglalkozó külföldi Facebook-oldalon most megjelent egy videó a tömegverekedésről:

04.05.2019 Hungary Ferencváros vs Újpest Közzétette: Gruppaof – 2019. május 16., csütörtök

A közlemény szerint a ferencvárosi Mester utca és a Haller utca kereszteződésében csaptak össze a meccsre tartó "szurkolók". A felvétel alapján ugyanakkor két háztömbbel odébb, a Mester és a Dandár utca sarkán (vagy ott is?) volt a balhé.

A "készenlétisek" léptek közbe (fotónk illusztráció)
A "készenlétisek" léptek közbe (fotónk illusztráció)
Fotó: MTI

Egy biztos: a Készenléti Rendőrség egységei a verekedéssel összefüggésben negyven szurkoló ellen intézkedtek. Őket a kerületi járőrök segítségével elfogták és előállították, a BRFK IX. kerületi rendőrkapitánysága csoportos garázdaság bűntett miatt indított eljárást. Másnap kiderült, hogy a verekedők közül csak négyet vettek őrizetbe, indítványozva a letartóztatásukat is.