OLDALVONAL

Most jött a hír, igazi nagy­ágyút szer­ződ­te­tett a Fradi

Stan­ley-kupa-győz­tes szak­em­ber­rel erő­sí­tett a Fe­renc­vá­ros jég­ko­rong-szak­osz­tá­lya. Leg­utóbb a Csík­sze­reda edzője volt.
  • Szerző: vav

A kanadai Don MacAdam személyében Stanley-kupa-győztes szakember lesz a Ferencváros jégkorong-szakosztályának utánpótlás-igazgatója - jelentette a távirati iroda.

Legutóbb a Csíkszereda edzője volt, de onnan távoznia kellett
Legutóbb a Csíkszereda edzője volt, de onnan távoznia kellett
Fotó: Twitter
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A klub honlapjának beszámolója szerint a 68 éves szakemberrel - aki Kercsó Árpád nemrég megürült posztját foglalja el - 1+2 éves megállapodást kötöttek.

BOMBAHÍR: elképesztő szakmai háttérrel rendelkező, Stanley-kupa-győztes szakembert igazoltunk az utánpótlás élére! Isten hozott a Ferencvárosban, Don MacAdam! Közzétette: FTC Jégkorong – 2019. május 3., péntek

MacAdam az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) először a Detroit Red Wingsnél dolgozott másodedzőként, majd Edmontonba szerződött, ahol ő lett a klub farmcsapatának, a Cape Breton Oilersnek a vezetőedzője. Az Edmonton 1990-ben az NHL győzteseként elhódította a Stanley-kupát, a szakmai stáb tagjaként pedig MacAdam is kapott egy bajnoki aranygyűrűt.

A szakember a '90-es években több AHL-csapatnál is dolgozott, miközben a kanadai válogatott tanácsadója volt. 1996-ban Japánba igazolt, ahol a Nippon Paper Cranes csapatával bajnok lett, majd újra az Egyesült Államokban, az ECHL-ben vállalt munkát, miközben a kanadai válogatott megfigyelője volt.

Európában 2015-ben rövid ideig a Bolzano vezetőedzője volt, majd az osztrák bázisú liga, az EBEL szaktanácsadójaként készített tanulmányt az utánpótlás-nevelésről és a liga, valamint a benne dolgozó edzői stábok fejlődési lehetőségeiről.

Eközben a címlapon

Legutóbb 2018 végén a Sportklub Csíkszereda igazolta le vezetőedzőként, de mivel elmondása szerint nem azt kapta az erdélyi klub vezetésétől, mint amiben megegyeztek, két hónap után távozott.