FÜLES

Friss in­for­má­ciók: itt rej­tőz­het az al­bínó ma­gyar szí­nésznő

Ja­nuár 5-e óta nem ta­lál­ják Mol­do­ván Katót. A 16 éves al­bínó lány­nak Ti­sza­kécs­ké­ről ve­szett nyoma, ott la­kott egy fa­fa­ra­gó­nál. Már a rend­őr­ség is ke­resi!
  • Szerző: RIPOST

Ahogy a már beszámolt róla, egyik napról a másikra, minden előzmény nélkül veszett nyoma Moldován Katónak Tiszakécskéről. Az albínó lány Szőcs Petra Cannes-ban is versenyeztetett Kivégzés című filmjének a főszereplőjeként lett ismert, a rendező adta közre elsőként a 16 éves Kató eltűnését.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A téli szünet előtt a Vakok Intézetében tartózkodott hosszabb ideig, ott tanulta a bottal való sétát. Január 5-én pedig pártfogójától tűnt el, és a legaggasztóbb, hogy Kató szinte vak, öt százalékot lát csak

– közölte a -tal Szőcs Petra, aki okkal aggódik, hogy baja lesz a lánynak.

Fotó: Police.hu

Lapunk megtalálta azt a fafaragót is, akinél pár hétig lakott a lány, innét ment el szó nélkül több hete: csak a telefonját és néhány ruháját vitte magával a szobájából.

„Katónak Tiszakécskén nem voltak barátai, a fővárosban ismerkedett. Nekem nem mondta, hogy lenne valakije, de közben kiderült, hogy lehet egy fiú az életében. Ma is hívtak a rendőrségtől, folyamatban van a nyomozás. Bízom benne, hogy nincs semmi baja, csak egy tinikori elszökésről van szó”

– mondta a -nak Végh Imre.

Fotó: Police.hu

Moldován Kató 16 éves, szemüveges, látássérült, néha bottal közlekedik. 160 centis, vékony testalkatú, a haja most nem fehér, mert kicsit sötétebbre van festve a valódinál: inkább sárgásszőke. Ruházata: farmernadrág, térdig érő fűzős csizma, téli bordó kabát barna szőrmével. Kevés ruhát vitt magával.

Eközben a címlapon

Aki látja, forduljon a rendőrséghez (a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán vagy a 107 vagy 112 központi segélyhívó számokon)!