RIPOSTER

Friss in­for­má­ciók ér­kez­tek a dunai ha­jó­bal­eset túl­élő­i­ről

Már csak egy ember van kór­ház­ban a szerda esti dunai ha­jó­bal­eset túl­élői közül - hang­zott el az M1 ak­tu­á­lis csa­tor­nán csü­tör­tök dél­után.
  • Szerző: RIPOST

A Híradóban azt mondták, már csak egy bordatöréses beteget kezelnek kórházban, a többieket hazaengedték. A Parlamentnél szerda este történt balesetben legalább heten meghaltak, 21 embert, köztük egy ötéves kislányt és több 70 év körüli embert keresnek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A baleset este, nem sokkal 9 óra után történt a Margit hídnál; a Viking szállodahajóval ütközött össze a nála jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, és másodpercek alatt elmerült. Hét embert a környező hajókon utazók mentettek ki, hét embernek pedig már csak a holttestét találták meg, mindannyian dél-koreai állampolgárok voltak. A túlélőket kórházba vitték, valamennyien könnyebben sérültek meg.

Fotó: Markovics Gábor

Az M1 információi szerint a szerdai volt a dél-koreai turistacsoport első napja Budapesten, a városnéző hajó este nyolckor futott ki fedélzetén 33 turistával és kéttagú személyzettel. Az M1-en bemutatták a balesetbenérintett másik hajót, a Viking szállodahajót, amely látszólag alig sérült meg a balesetben. A szállodahajóra azóta visszamehettek az emberek.