KÜLFÖLD

Friss in­for­má­ciók a kö­ze­ledő ha­tal­mas me­te­or­ról! Egy nap a világ?

Bár a NASA ál­lítja, hogy nem éri el a Föl­det, sokan a vég­zet asz­te­ro­i­dá­já­nak tart­ják a boly­gónk felé tartó 2013 TX68-as me­te­ort. Fel­buk­ka­ná­sát elő­ször már­cius 5-re vár­ták, végül ki­de­rült, hogy 4 nap ké­sés­sel, szer­dán ér­ke­zik...
  • Szerző: Doris

Ahogy arról a már többször is beszámolt, március 9-én egy aszteroida fog elsuhanni a Földhöz nagyon közel. Bár a NASA vezető tudósai szerint nagyon kevés az esély, hogy a kisbolygó valóban eléri bolygónkat,

EZEKET OLVASTAD MÁR?
egyes összeesküvéselmélet-gyártók szerint becsapódását már a Biblia is megjövendölte.

Elképzelésükben az is megerősíti őket, hogy március 8-án két ritka jelenség is látható lesz az égbolton - írja a Mirror.

Az egyik ilyen az úgynevezett szuperhold, ami annyit tesz, hogy az égitest szabad szemmel is különösen nagynak látszik majd, mivel röppályáján eléri a Földhöz legközelebbi pontot, egy időre pedig a napot is eltakarja majd.

Ezek után hiába állítja a NASA, hogy a 100 láb átmérőjű kisbolygó nem jelent veszélyt bolygónkra, egyes keresztény csoportok szerint a felénk közeledő meteor valóban a végzet aszteroidája.

Fotó: GettyImages
Fotó: GettyImages

Bár a kutatók túlzásnak tartják ezt a feltételezést, abban ők is egyetértenek, hogy ha a meteor több mint 17 ezer kilométer/óra feletti sebességgel fog elhaladni a Föld mellett, akkor könnyen előfordulhat, hogy összezavarja a bolygónk körül keringő kommunikációs műholdakat.

Eközben a címlapon