KÜLFÖLD

Friss: így tör­tént a pá­ri­zsi ter­ror­tá­ma­dás

A férfi egy három re­pü­lő­tiszt­ből álló jár­őr­cso­port női tag­ját a földre te­perte a re­pü­lő­té­ren, hogy el­ve­gye a gép­pisz­to­lyát.
  • Szerző: Ripost

A párizsi Orly repülőtéren szombat reggel támadó férfi egy katonanő fegyverét akarta elvenni, és akkor lőtte le két másik katona - közölte Jean-Yves Le Drian francia védelmi miniszter.

MTI/EPA
MTI/EPA
EZEKET OLVASTAD MÁR?
Eszerint az eset másképp történt, mint ahogy eddig tudtuk.

A férfi egy három repülőtisztből álló járőrcsoport női tagját a földre teperte a repülőtéren, hogy elvegye a géppisztolyát.Ez nem sikerült, mert a katonanő erősen fogta a fegyvert, majd férfi bajtársai lelőtték a támadót - közölte a miniszter.

A rendőrség egyelőre nem beszélt arról, hogy mi lehetett a támadó indítéka, de a párizsi ügyészség bejelentette, hogy a rendőrség terrorelhárítási részlege veszi át az ügy nyomozását. A rendőrség megerősítette, hogy a támadást a férfi egyedül követte el. Apját és fivérét előállították, hogy kihallgassák.

Bruno Le Roux francia belügyminiszter arról számolt be, hogy a férfi először Párizs egyik északi kerületében sörétes puskával arcon lőtt egy vele szemben rutinjelleggel közúti ellenőrzést végző rendőrt, majd gyalog elmenekült, és fegyverrel arra kényszerített egy nőt, hogy adja át neki az autóját. A nő autóját később az Orly közelében megtalálták. A támadót a hatóságok már ismerték, a párizsi ügyészség azonban azt közölte, hogy a férfi nem szerepel a nemzetbiztonságra nézve veszélyes személyek kormányzati listáján.

A repülőtér átvizsgálása után kiszállhatott minden utas abból a 13 repülőgépből, amely leszállt ugyan az Orlyn, de az eset miatt az utasok nem hagyhatták el a gépeket. Az eredetileg az Orlyra érkező járatok közül 15-öt a Charles de Gaulle repülőtérre irányítottak át.