LELKIZŐ

Nő a fe­szült­ség A Dal­ban: Fren­reisz Ká­roly min­den­kit ki­osz­tott!

Ha­ma­ro­san ki­de­rül, ki kép­vi­seli ha­zán­kat az idei Eu­ro­ví­ziós Dal­fesz­ti­vá­lon, Lissza­bon­ban. Nem kicsi a tét, így nem is csoda, hogy a fo­ko­zódó stressz miatt egye­sek in­ge­rül­teb­ben re­a­gál­nak a kel­le­té­nél egyes hely­ze­tek­ben.
  • Szerző: I.D.

Szombaton rendezték meg A Dal első elődöntőjét, és az nyilvánvaló lett, ahogy közeleg a döntő, egyre fokozódik a hangulat. A feszültség oka elsősorban, hogy egyre nagyobb a tét, és ezt a versenyzők is érzik, hiszen egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy kiderüljön, kié lesz Magyarország legjobb dala. Talán ennek is köszönhető az elmúlt napokban kirobbant két botrány.

Többek szerint Szabó Ádám és zenekarának dala, az I let you run away feltűnően hasonlít Alan Walker Faded című slágerére. Tolvai Reni pedig annyira megsértődött azon, hogy negatív kritikával illette a produkcióját Schell Judit, hogy angolul káromkodva vett elégtételt az Instagramján. Frenreisz Károly élő adásban mondta el véleményét a történtekről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Balogh Máté

"A Dal során először a héten robbant fel az internet, és mindenféle kósza hírek keringtek. Az egyik szomorú volt számomra, hiszen két zenész egymást próbálta leégetni egy nem létező plágium történettel. Azt hiszem, aki zenész létére ilyet csinál, azt kiveti magából a zenésztársadalom. A másikhoz pedig annyit fűznék: Juditkámat megvédem, a véleménynyilvánítás szabadságára is kitérnék. Mi, a zsűri hadd vegyünk ebben részt, ez a dolgunk" - mondta a Duna Televízió műsorában a zenészlegenda, akit a megkeresett telefonon is adás után.

Fotó: Balogh Máté

"A zsűri keményen áll a lábán, ragaszkodunk a véleményünkhöz. Szeretnénk, ha az ítészek és a közönség véleménye között a lehető legkisebb szakadék és távolság lenne. Továbbra is a művészi színvonal és az értékőrzés a legfontosabb számunkra! Egy versenynél a feszültség mindig jelen van" - mondta lapunknak Frenreisz Károly.