TÜZELŐÁLLÁS

Igazi klasszis, vi­lág­baj­nok sztár ér­ke­zett Bu­da­pestre

Foly­ta­tó­dik a CIB Ita­lia Fo­ci­tá­bor, az idén már har­mad­jára ér­kez­nek olasz top­tré­ne­rek Ma­gyar­or­szágra jú­nius kö­ze­pén.
  • Szerző: mv

A CIB Italia Focitábort harmadik alkalommal, 2019. június 17-21. között rendezik Budapesten, ahol 10-14 éves focisták tehetik próbára képességeiket.

Baresi hétfőn Budapesten vett részt a CIB Italia Focitábor sajtótájékoztatóján
Baresi hétfőn Budapesten vett részt a CIB Italia Focitábor sajtótájékoztatóján

Az első két évben nagy sikert arató esemény idei folytatásának részleteit Franco Baresi részvételével jelentették be a budapesti sajtótájékoztatón. A világklasszis labdarúgó az olasz futball egyik legendája, nincs olyan szavazás, amely során ne kerülne fel a legnagyobbak közé, mint minden idők egyik legjobb védőjátékosa.

Világbajnok, vb-második és -harmadik, 81-szeres válogatott labdarúgó klubcsapatával, az AC Milannal háromszor nyert Bajnokok Ligáját, kétszer Világkupát, hatszor olasz bajnok volt. Húsz éven át játszott a milánói együttesben, pályafutása végén visszavonultatták mezszámát, a hatost.

"Nagyon fontosak az olyan kezdeményezések, amikor fiatal tehetségeknek lehetőségük nyílik megmutatni képességeiket, játékosságukat szakértőknek. Az én pályafutásom a véletlenen múlt, ma már ennél sokkal szervezettebb megoldások is nyílnak arra, hogy a jövő generációja felhívja magára a figyelmet" – utalt arra Franco Baresi, hogy az ő pályafutása a travagliatói sekrestyés jóvoltából indult el. Neki tűnt fel az ő és bátyja ügyessége, majd vitte el őket a másik milánói sztárcsapathoz, az Internazionale-hoz próbajátékra.

Baresi, bár visszavonulása után egy ideig utánpótlásedzőként is dolgozott, 2008 óta az AC Milan elnöki nagyköveteként járja a világot. A CIB Bank támogatásával létrejött program három legtehetségesebb résztvevője meghívást kap egy olaszországi futballtáborba, ahol a többi külföldi nyertessel edzhet majd tovább.

Sőt: a három fiatalt családtagjaik is elkísérhetik Olaszországba. A háromnapos edzőtábornak a covercianói futballakadémia ad majd otthont. A kiválasztottak többek között edzőmeccseket játszanak, meglátogatják a futballmúzeumot, és elmennek egy Serie A-csapat mérkőzésére is.

Eközben a címlapon

Marco Schembri, a Focitábort szervező cég, a Sport Goals vezetője hozzátette:

„Szeretnék köszönetet mondani a CIB Banknak, amely már harmadjára teszi lehetővé, hogy fiatal magyar tehetségek kibontakoztathassák a tehetségüket, miközben felejthetetlen élmények részesei lesznek. Bár más nyelven beszélünk, a labdarúgás, bárhol is éljünk a világban, összehoz mindannyiunkat. Nagyon jó érzés volt látni az elmúlt években a résztvevők lelkesedését és önfeledt arcát.”

Szinai Ádám, a CIB Bank kommunikációs vezetője szerint a tábor nagy lehetőség a fiatal tehetségeknek, hiszen megismerteti velük a nemzetközi futball világát.