FOCI-VB

Fran­cia­or­szág ma­gára ma­radt, min­denki el­lene van

Négy évet vár­tunk erre, ma végre eldől, me­lyik je­len­leg a világ leg­jobb fo­ci­csa­pata. Vajon mit tehet a hor­vát Dávid a fran­cia Gó­liát ellen?
  • Szerző: sk

Sokak szerint a semleges szurkolók mind azt szeretnék, hogy Horvátország nyerje a világbajnokságot. Az ő diadaluk a lesajnált Dávid sikere lenne Góliát ellen, a szerencsét próbáló „kisember” ülhetne fel a trónra.

Egy hónapja harcolnak a kupáért
Egy hónapja harcolnak a kupáért
EZT OLVASTAD MÁR?

Tény, a két játékoskeret között akkora különbség nincs, mint amire a két ország múltjából lehetne követeztetni. Mindkét válogatottba érkezett ember a spanyol nagyoktól – Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid -, emellett a horvátoktól képviselik az Intert, a Juventust, a franciáktól pedig az angol csúcsbajnokság topcsapatait. Jelenleg Góliát tűnik egy cseppet esélyesebbnek. A franciák mellett szól, hogy pihentebbek, időben jóval kevesebbet játszottak, ráadásul már kedden bejutottak a döntőbe. Könnyen elhihetjük róluk, hogy van még bőven a tarsolyukban, nem futották ki teljesen magukat, maradt még ötlet a tárban.

Ezzel szembena horvátok három hosszabbításos drámával, izomsérülésekkel, magas lázzal jutottak be a fináléba. Az egyéni képességük mellett a szívükben, akaratukban és hazaszeretetükben bízhatnak.

Ha már hazaszeretet, a franciákat sem kell félteni. A belgák legyőzése után ugyanis Antoine Griezmann a köztársaság éltetésével trollkodta meg csapattársa tévés interjúját.

Bármi is lesz ma késő délután, bárki is lesz a világbajnok, annak jogosságát senki nem kérdőjelezheti meg.