KÜLFÖLD

Las­san min­den­ki­nek tele van a hó­ci­pője Mac­ron­nal

Ta­valy év végén ígé­ret­cu­na­mi­val pró­bált meg a fran­cia elnök véget vetni a hetek óta tartó or­szá­gos tün­te­tés- és za­var­gás­hul­lám­nak. Úgy tűnik, hogy még ezzel sem lett sok­kal szim­pa­ti­ku­sabb.
  • Szerző: WM

A francia Le Figaro nevű lap megbízásából készített közvélemény-kutatás eredménye azt mutatja, hogy januárban már a franciák 75 százaléka volt elégedetlen Emmanuel Macron munkájával. Ez azért is lehet különösen sokkoló az elnök számára, mert tavaly áprilisban még csak 59 százaléknyian vélekedtek negatívan tevékenységéről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Tavaly év végén aztán jött az úgynevezett sárgamellényesek benzinár-emelkedést ellenző tüntetéshulláma, amely soha nem látott mélységekbe taszították Macron népszerűségét.

Az államfő helyzetén már az sem segít, hogy visszavonta vitatott reformjainak nagy részét, és bejelentette, hogy a minimálbért is jelentős mértékben növelni fogják.

A megkérdezettek 55 százaléka úgy gondolja, hogy folytatni kell az ellenállást. A tüntetések azonban már nem a benzinárról szólnak,  az utcára vonulók Emmanuel Macron távozását követelik.