TÜZELŐÁLLÁS

Fradi-MLSZ há­ború, új fe­je­zet a ki­csi­nyes adok-ka­pok­ban

Van még ennél is lej­jebb? Sé­tál­niuk kell a bí­rók­nak, és még ba­nánt se kap­nak. Ami az UEFA-nak meg­fe­lel, az MLSZ-nél fő­ben­járó bűn.
címkék:
  • Szerző: vav

Röhejes okok miatt fenyegeti pályabezárással a Ferencvárost a Magyar Labdarúgó Szövetség.Az amúgy Kubatov Gábor FTC-elnöknek címzett levél valahogy mégis a 24.hu "birtokába jutott". Eszerint a szövetségnél nehezményezik: a korábbiakkal ellentétben, tavasszal már nem közvetlenül a Groupama Aréna VIP-bejárata előtt, hanem 200 méterrel odébb, egy murvás, vizes területen parkolhatnak a játékvezetők.

200 métert kell sétálniuk a bíróknak. Miért? És ez miért baj? (Fotó: MTI)
200 métert kell sétálniuk a bíróknak. Miért? És ez miért baj? (Fotó: MTI)
EZEKET OLVASTAD MÁR?

"…ha ezen hiányosságok jelen tájékoztatás ellenére is ismétlődnek, a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságának eljárását fogom kezdeményezni az ügyben, illetve

indokolt esetben a pálya használati engedélyének visszavonására is sor kerülhet

- olvasható többek között a levélben.

Mint kiderült, a világbotránnyal felérő séta mellett immár a korábban megszokott kanapét, tévét és a gyümölcsöket is megvonták szegény sporiktól. Kicsinyes lépésnek tűnik a téli nyilatkozatháborúk után. Mint ahogy mindezt nehezményezni is legalább olyan nevetséges.

Orosz az UEFA-ra hivatkozik (Fotó: MTI)
Orosz az UEFA-ra hivatkozik (Fotó: MTI)

A szövetség szerint az ügy csak a két félre tartozik. Orosz Pál ugyanakkor a Blikknek elmondta:

"Az FTC minden előírást betart. A szövetség szabályzata szó szerint azt írja elő, hogy a stadion 'közvetlen közelében' kell parkolót biztosítani. Korábban egy másik ügy kapcsán kértük ennek a fogalomnak az értelmezését az UEFA-tól, akkor az volt a válasz, ez háromszáz métert jelent. Ennek most megfelelünk. Ha a játékvezetői nyilvánosság ügyében az MLSZ az UEFA szabályaira hivatkozik, akkor, gondolom, ezt az értelmezésüket is tiszteletben tartják.

Eközben a címlapon
Jó lenne, ha a szövetség partnere lenne a kluboknak és nem hatóságként viselkedne.

Mi pusztán párbeszédet szeretnénk"

- fogalmazott a ferencvárosi vezérigazgató.

A háborúskodás ősszel kezdődött, amikor Thomas Doll vezetőedző többször is élesen bírálta a játékvezetők - szerinte tendenciózusan a csapata ellen irányuló - döntéseit. A német szakembert végül 1,5 millió forintra büntették. Közben már Kubatov Gábor és Csányi Sándor MLSZ-elnök is beszállt az üzengetésbe.

címkék: