TÜZELŐÁLLÁS

Fradi-MLSZ há­ború: foly­ta­tó­dik a bí­ró­balhé

Akár a foci eu­ró­pai nagy­ku­tyá­i­nak is dik­tálna a Fe­renc­vá­ros. Üzen­tek a zöld-fe­hé­rek a szö­vet­ség­nek.
  • Szerző: vav

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója elküldte a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) számára a klub javaslatait a játékvezetői rendszer megreformálására - jelentette az MTI. A Vági Márton MLSZ-főtitkárhoz és Berzi Sándorhoz, a játékvezetői bizottság elnökéhez eljuttatott levélben azt javasolják: "legyen nyilvános és transzparens a játékvezetői értékelés", továbbá "az MLSZ hozzon nyilvánosságra minden játékvezetői, ellenőri jelentést, beszámolót".

Kassai ítéletein Gera és az egész Fradi kiakadt
Kassai ítéletein Gera és az egész Fradi kiakadt
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Ha ehhez szervezetek, legyen az UEFA, előírásait szükséges módosítani, akkor tegyen arra javaslatot a szövetség akár elsőként. Az FTC azt is kéri, az MLSZ tegye lehetővé, hogy a játékvezetők a döntéseikről magyarázattal szolgáljanak a közvélemény számára" - olvasható a levélben.

A klub jelezte, hogy 18 órakor a fradi.hu oldalon nyilvánosságra hozza a teljes levelet. A levelet ITT olvashatod el.

A Vasas-Fradi rangadó óta áll a bál
A Vasas-Fradi rangadó óta áll a bál
Fotó: Facebook

Orosz Pál novemberben "elfogadhatatlannak" értékelte Kassai Viktor tevékenységét a Vasas-Ferencváros (2-2) mérkőzésen, és közölte, írásban jelzik az MLSZ-nek, hogy szeretnének "leiratkozni" a játékvezetőről. A szövetség válaszul közölte, a kluboknak nem lehet szerepük a játékvezetők kiválasztásában.

A Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll az őszi idény folyamán többször élesen kritizálta a játékvezetőket, emiatt januárban kétmillió forintra megbüntette a fegyelmi testület, de a fellebbviteli bizottság kedden eljárási hibára hivatkozva új eljárást rendelt el.