- só, bors, őrölt piros paprika, szárított petrezselyem
A hagymát apróra felkockázom, majd olívaolajon puhára dinsztelem. Egy keverőtálban az összes hozzávalót elkeverem, a húst, a dinsztelt hagymát az olajjal együtt, a fokhagymát belenyomom és beleteszem a tojást, a vízbe áztatott és kicsavart kenyeret, majd ízlés szerint a fűszereket. Kézi robotgéppel jó alaposan összedolgozom, hogy a kenyér ne maradjon sehol darabos. Ezután vizes kézzel apró golyókat formázok és meghempergetem zsemlemorzsában. Forró olajban pirosra sütöm.
Joghurtos saláta
Hozzávalók:
- 8 kicsi natúr joghurt
- 1 natúr joghurt 5 dl-es (nagy)
- 1 doboz 2 dl-es tejföl
- 3 kanál majonéz
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors, szárított petrezselyem
- 5–6 db savanykás alma
- 1 doboz 400g–os kukorica konzerv
- 20 dkg kockára vágott trappista sajt
- 20 dkg kockára vágott csirke vagy pulykamell sonka
A joghurtokat a tejföllel, a majonézzel, a fűszerekkel és a fokhagymával kézi habverővel jól elkeverjük. Ezután a kockára vágott almát, sonkát, sajtot és az egy doboz kukorica konzervet beletesszük, és jó alaposan összeforgatjuk. Egy-két órát hagyjuk állni a hűtőben tálalás előtt, hogy az ízek jót összeérjenek.