KIAJOBB

Áll a bál a Forma-1-ben, dur­ván el­bán­tak a sztár­ral?

Mély­ütés Ro­bert Ku­bi­cá­nak. Vé­del­mére kelt a szó­ki­mondó vi­lág­baj­nok, sze­rinte el­ad­ták a lel­kü­ket a dön­tés­ho­zók.
  • Szerző: vav

Hiába tett meg mindent a Forma-1-es visszatéréséért Robert Kubica? A német Motorsport-Total értesülése szerint a lengyel autóversenyző már legfeljebb tesztpilótaként kaphat szerepet a száguldó cirkuszban. A Williams istálló ugyanis az Abu-Dzabiban rendezett tesztek után úgy döntött, hogy inkább a fiatal orosz Szergej Szirotkint szerződteti. Ha valóban így lesz, akkor ezzel elkel az utolsó vezetői hely is a 2018-as szezonra.

Már csak tesztpilótaként jöhet szóba a Williamsnél is?
Már csak tesztpilótaként jöhet szóba a Williamsnél is?
Fotó: Twitter
EZT OLVASTAD MÁR?

Szirotkin amolyan "fizetős sofőr", azaz jelentős pénzt visz magával, ha állást - pontosabban ülést - kap: 17 millió eurós szponzori szerződéseket nyer vele az istálló. Jacques Villeneuve szerint Kubica nem sebességben, hanem anyagiakban maradt el az orosz mögött.

Lawrence Stroll milliárdjaiért már eladták a lelküket

- utalt 1997 kanadai F1-világbajnoka arra, hogy a kanadai üzletember tavaly gyakorlatilag bevásárolta a fiát, Lance Strollt a Williamshez.

Kubica korábban a mezőny egyik leggyorsabb versenyzője volt, de 2011-ben súlyos balesetet szenvedett egy raliversenyen. A szalagkorlát felnyársalta az autóját, ő pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett. Azóta küzdött azért, hogy a karsérülése ellenére újra helyet harcoljon ki magának a Forma-1-ben.

Villeneuve szerint korábbi istállója eladta a lelkét Szirotkin pénzéért
Villeneuve szerint korábbi istállója eladta a lelkét Szirotkin pénzéért

A szókimondó Villeneuve nem csak korábbi csapata tavalyi, de a korábbi versenyzőiről is kemény kritikát fogalmazott meg:

"Bottas teljesítménye már-már kínos volt. Ő egy stabil másodpilóta, semmi több. Én Pascal Wehrleint szerződtettem volna helyette"

Eközben a címlapon

- bírálta a tavaly a Mercedeshez igazolt finnt.