OLDALVONAL

Áll a bál a Forma-1-ben, rájuk cse­rél­ték a rajt­rács­lá­nyo­kat

Meg­osz­totta a tá­bort a re­form. Így in­do­kol­ták a bú­csút a gyö­nyörű bom­bá­zók­tól.
  • Szerző: vav

Finoman fogalmazva nem okozott osztatlan örömöt a Forma-1 rajongói és résztvevői körében sem, hogy az új amerikai tulajdonos átfogó reformjai a rajtrácslányokat sem kímélték. Egykori és jelenlegi pilóták, sportvezetők kritizálták a döntést, ki-ki a vérmérséklete szerint. Most kiderült, hogy a lengén öltözött lányokat a jövőben gyerekekre cserélik.

Verstappen és Ricciardo (Red Bull) korábban is találkozhatott gyerekekkel
Verstappen és Ricciardo (Red Bull) korábban is találkozhatott gyerekekkel
EZT OLVASTAD MÁR?

A szókimondásáról (is) híres Niki Lauda egyenesen hülyeségnek titulálta a döntést, de az egykori háromszoros világbajnok legenda mai utódai közül is többen nemtetszésüket fejezték ki.

Az F1-tulajok közleménye szerint azt akarják elérni, hogy a száguldó cirkusz iránt felkeltsék a legfiatalabbak érdeklődését. Ennek érdekében a március 25-én, az Ausztrál Nagydíjjal kezdődő 2018-as sorozatban már gyerekek segédkeznek a rajtprocedúrában a versenyzőknek. A  szerencséseket a helyi szövetségek választhatják ki, akár a fiatal gokartversenyzők közül is.

Különleges élményt jelent majd ezeknek a gyerekeknek. Egészen közel kerülhetnek a hőseikhez, és láthatják, ahogy az autóversenyzők felkészülnek a futamokra.

Mindez számukra és a családtagjaiknak is felejthetetlen lesz. Inspiráció arra, hogy versenyezzenek, tréningezzenek és tanuljanak, mert egy napon ők is a példaképeik helyére kerülhetnek. Van ennél jobb módszer ösztönözni a következő generációkat?"

- érvelt a váltás mellett Sean Bratches, a Forma-1 marketingvezetője.

Búcsút inthetünk nekik és a többi modellnek
Búcsút inthetünk nekik és a többi modellnek

A gyönyörű lányok lecserélését néhány napja jelentették be. Indoklásuk szerint "az alkalmazásuk nem egyeztethető össze a sportág érdekeivel, fejlődési irányával, és a modern társadalmi normákkal sem". Hasonlóan döntöttek egyébként a darts-vb szervezői is, szintén több évtizedes hagyományt megszakítva.

Eközben a címlapon