OLDALVONAL

Bal­jós jelek, csa­ló­dást okoz­hat Schu­m­a­cher fia

Nico Ros­berg ha­sonló ci­pő­ben járt, mint most a hét­sze­res vi­lág­baj­nok le­genda gyer­meke. Csak re­mélni tudja, hogy Mick az ap­jára ütött.
  • Szerző: HBK

Ha túl nagy nyomást helyeznek Mick Schumacherre, akkor csalódást okozhat. Ezt Nico Rosberg mondta a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fiáról.

Rosberg (balra) csak remélni tudja, hogy Mick Schumacher (középen) az apjára ütött
Rosberg (balra) csak remélni tudja, hogy Mick Schumacher (középen) az apjára ütött

Rosberg a második pilóta az Forma–1 történetében, aki édesapjához hasonlóan világbajnok tudott lenni (rajra kívül erre Damon Hill volt képes). A Mercedesszel tavaly csúcsra jutó német elmondta, nehéz volt elviselni, hogy folyton az apjáról kérdezgették.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Folyamatosan erről kellett beszélnem, mert folyamatosan arról kérdeztek, milyen a fiának lenni. Ha százszor hallod ezt, kezd igencsak idegesítővé válni. És az elvárások is nagyon magasak”nyilatkozta Nico Rosberg a Zeit magazinnak.

„Nézzék csak meg Mick Schumachert. Épp most olvastam valahol, hogy ő a Forma–3 favoritja. Pedig ez még csak az első éve lesz! Lewis (Hamilton) az első évében ötödik lett a Forma–3-ban. Ha már most arról írnak, hogy Mick a favorit, akkor csak csalódást okozhat. Ez nagyon nehéz. Együtt érzek vele, mert tudom, milyen ez. Csak remélni tudom, hogy az apjára ütött, és nem tulajdonít jelentőséget ennek”– tette hozzá Rosberg.

Mick Schumacher idén a Prema-csapat színeiben első szezonját teljesíti majd a Forma–3-as Európa-bajnokságban.