TÜZELŐÁLLÁS

Rá­néz­tek Ha­mil­ton va­gyo­nára, hi­he­tet­len, mi de­rült ki

A brit sztár lett a va­laha volt leg­job­ban fi­ze­tett Forma-1-es pi­lóta. A Mer­ce­des ver­seny­zője Mi­chael Schu­m­a­chert ta­szí­totta le a trón­ról.
  • Szerző: HBK

Lewis Hamiltonnak sikerült megdöntenie Michael Schumacher egyik legelképesztőbb rekordját: a Forbes című gazdasági lap kiszámolta, hogy a brit versenyző lett a valaha volt legjobban fizetett Forma–1-es pilóta 435 millió euróval (140 milliárd forint).

Hamilton örülhet, megelőzte Schumachert
Hamilton örülhet, megelőzte Schumachert
Fotó: AFP

A kereseti listát hosszú évekig a hétszeres F1-es világbajnok német legenda vezette 413 millió euróval. 2012-es visszavonulása után Schumi értelemszerűen már nem kaphatott több fizetést, így Hamilton beugrott elé, köszönhetően a tavalyi szerződéshosszabbításának. A Mercedesszel kötött új megállapodás értelmében az ötszörös világbajnok pilóta évi 45 millió eurós gázsit vághat zsebre, ebbe a bónuszok is beleszámítanak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Azt fontos megjegyezni, hogy a Forbes kizárólag az alapfizetéseket és a bónuszokat vette figyelembe, a szponzoroktól kapott összegeket és a sportágon kívüli üzleti tevékenységből befolyó pénzmennyiséget nem. Az összvagyont tekintve ugyanis még mindig Schumacher az ász, az ő bevételét 2017-ben 890 millió euróra saccolta a szaklap.