TÜZELŐÁLLÁS

Há­ború új­ra­töltve, na­gyot szól­hat Vet­tel és Ha­mil­ton csa­tája

A Fer­rari négy­sze­res vi­lág­baj­nok pi­ló­tája 50. F1-es győ­zel­mére hajt Bar­ce­lo­ná­ban.
  • Szerző: HBK

Négy verseny már le is pörgött a Forma–1 2018-as szezonjából. A csapatok most hétvégén Barcelonában már ötödik nekifutásra csatáznak egymással. Az istállók a Spanyol Nagydíjra tartogatják az első nagy fejlesztési csomagjaikat. Ez pedig óriási változást hozhat Sebastian Vettel és Lewis Hamilton csatájában.

Új szintre léphet Lewis Hamilton (balra) és Sebastian Vettel csatája
Új szintre léphet Lewis Hamilton (balra) és Sebastian Vettel csatája
Fotó: AFP

A Ferrari az első négy versenyen nagyon erős volt, Vettel a legutóbbi három futamon az első helyről rajtolhatott. Más kérdés, hogy Kínában és Azerbajdzsánban sem tudott nyerni. Hamilton pedig hiába szenvedett a Mercedesszel (csak Bakuban győzött eddig), mégis a brit sztár érkezett vb-éllovasként Spanyolországba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Volt két furcsa versenyünk, ami meccsben tartott minket. Ennek ellenére tisztában vagyunk azzal, hogy erre nem alapozhatunk az elkövetkező tizenhét nagydíjon. Igazi teljesítményre van szükségünk, arra, hogy megbízhassak az autómban"

nyilatkozta Hamilton.

A csapatok most dobják be a legújabb újításaikat, ez pedig átírhatja az eddigi erősorrendet. Az F1-ben nagyon fontos a fejlesztési verseny, aki szezon közben sikerrel javít a kocsiján, az nagy eséllyel megnyeri a világbajnokságot is – ez most leginkább a Mercedesre, a Ferrarira és a Red Bullra igaz.

„Nagyon szoros az élmezőny, a legapróbb dolgok dönthetnek. Mindenkinek vannak itt fejlesztései, ahogy nekünk is. Meglátjuk, milyenek lesznek”

Eközben a címlapon

vélekedett Vettel, aki szemmel láthatón lenyugodott erre a szezonra. A korábbi években sokkal többet panaszkodott a német, idén jobban kezeli a balszerencsés pillanatokat.

A négyszeres világbajnok pályafutása fontos mérföldkőhöz érhet, vasárnap ugyanis megnyerheti karrierje 50. F1-es versenyét. A csúcstartó Michael Schumacher 91 sikerrel, a második helyen Hamilton (63), a harmadikon pedig Alain Prost (51) áll az örökranglistán.