OLDALVONAL

Bör­tönbe ke­rül­het Schu­m­a­cher jó ba­rátja

Fla­vio Bria­tore újabb bot­rányba ke­ve­re­dett. Az ügy­vé­dei talán meg tud­ják men­teni az olasz mil­li­ár­dost.
  • Szerző: HBK

Nagy bajba került Flavio Briatore, a Benetton és a Renault korábbi F1-es csapatfőnöke ugyanis könnyedén börtönbe kerülhet adócsalás miatt.

Briatore nehéz hónapok elé néz
Briatore nehéz hónapok elé néz

Briatore volt az, aki Michael Schumacherből és Fernando Alonsóból is világbajnokot csinált, azóta viszont csak a botrányaival kerül a hírekbe. 2008-ban például arra utasította egyik versenyzőjét, hogy Szingapúrban csapja falhoz a kocsiját, így Alonso megnyerhette a versenyt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy évvel később kitiltották az összes F1-es versenyről, igaz, ezen az ítéleten már enyhítettek azóta. Az olasz hatóságok viszont régóta vadásztak már a milliárdosra, akire a hírek szerint 18 hónapnyi szabadságvesztést rótt ki a genovai bíróság adócsalás miatt.

Briatore Force Blue nevű jachtját még 2010-ben foglalták le, ugyanis 3,6 millió euró, azaz több mint 1,1 milliárd forintnyi adót nem fizetett be utána. Az ügyészség eredetileg négy év börtönt kért Briatorénak, a bíróság csak kettőt szabott ki. Az ügyvédeknek sikerült „lealkudni” a két évet 18 hónapra, de ez ellen is fellebbezni akarnak Genovában.