INSIDER

For­du­lat, újabb gyil­kos­ság­tól tar­ta­nak a VV Fanni-ügy­ben

B. Lász­ló­nak, a fel­té­te­le­zett tet­tes­nek egy­előre esé­lye sincs a sza­ba­du­lásra, ugyanis ki­bő­ví­tet­ték le­tar­tóz­ta­tá­sá­nak in­do­kait.
  • Szerző: Ripost

Két héttel ezelőtt a Budai Központi Kerületi Bíróságon az a döntés született, hogy a VV Fanni meggyilkolásával gyanúsított B. László egyetlen pontra – a szökés, elrejtőzés veszélyére – hivatkozva előzetes letartóztatásban marad.

A napokban azonban bővült az indoklás, amiben a bűnismétlés veszélye is benne van, tehát a bíróság újabb gyilkosságtól is tart.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: RTL Klub

"Rendhagyó módon, plusz két ponttal módosították a letartóztatás fenntartását, és a bűnismétlés veszélyét is felsorolták. Illetve mivel nincs meg a holttest, a bíróság szerint a bizonyítékok eltüntetésének veszélye is fennáll" – mondta a Borsnak a gyanúsított korábbi védője, dr. Brodmann Péter, aki szerint ezzel a lépéssel az ítélőszék az óvadék lehetőségét akarta meggátolni.

"Amennyiben csak az első, A pont marad, akkor óvadéki eljárást lehetett volna kezdeményezni. Így azonban ez már nem lehetséges. Nagyon ritka, hogy kibővülnek a pontok" – mondta az ügyvéd. "Az óvadék összege több száz millió forint lett volna, a család jó, ha öt milliót össze tudott volna dobni" – tette hozzá dr. Brodmann.