HŰHA

For­du­lat Osz­ter Sán­dor ügyé­ben: újra bí­ró­ság előtt kell fe­lel­nie

Bár első fokon fel­men­tet­ték a szí­nészt, az ügyész­ség to­vább viszi az ügyet.
  • Szerző: Ripost

Bár egy időre fellélegezhetett Oszter Sándor, most újra bíróság előtt kell felelnie. A színészt korábban befolyással üzérkedéssel vádolták, ügyében tavaly júniusban született felmentő ítélet, akkor nem találták bűnösnek. Most másodfokon folytatódik az eljárás.

Fotó: Szabolcs László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Valóban úgy volt, hogy a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik a másodfokú eljárás, ám elfogultság miatt a Kúria másik bíróságra helyezte a tárgyalást.Januárban derült ki számunkra is, hogy Debrecenben folytatódik az ügy, oda kell majd lejárnunk. Pontos dátumot még nem tudunk, de azt gondolom, márciusban, legkésőbb áprilisban megtartják az első tárgyalást" – mondta a Blikknek a színész ügyvédje, dr. Balogh Gábor.

Bár első fokon felmentették Osztert, az ügyészség fellebbezett, hogy állapítsák meg a bűnösségét, valamint minden bizonnyal a korábbi büntetési tétel kiszabását is kérik, azaz letöltendő börtönbüntetést.

Nyomasztó lehet az Oszter család számára, hogy hamarosan kezdetét veszi egy újabb tárgyalássorozat, amelynek a végén akár kemény döntés is születhet, ám nincs idejük ezen bosszankodni, hiszen egy másik ügyben már most a bíróság előtt harcol a színész az igazáért.

Hatalmas közfelháborodást váltott ki a diósjenőiek körében, hogy az ott élő művész vadászkastélya mögött mesterséges tavat hozott létre. A község lakói féltek, hogy a megrongálódott gát miatt a tó vize eláraszthatja a település egy részét. Ám nem csak a helybélieknek volt gondja a tavakkal, hanem a Katasztrófavédelmi Igazgatóság Vízügyi és Vízvédelmi Hatóságágának is. Állításuk szerint ugyanis Oszter eltérítette a helyi patakot, így abból jogellenesen használta a vizet a tóhoz. A hatóság megindította a szükséges eljárást, illetve kötelezte az építtetőt arra, hogy biztosítsa a patak vizének szabad átfolyását, azaz hagyni kellett, hogy a tó kiszáradjon, így két, hatalmas meder tátong most a színész birtokán.

"Ebben az ügyben már megkezdődött a közigazgatási eljárás a bíróságon, jelenleg a bizonyítási szakban járunk. Oszter úr természetesen ott volt az első tárgyaláson, ám nem kötelező részt vennie minden alkalommal. Az ügy bonyolult, ám mivel álláspontunk szerint a hatóság határozata szakszerűtlen, ezért azt hatályon kívül kell helyezni. Ez annyit jelent, hogy ügyfelemnek joga lenne rendeltetésszerűen használnia a tavait. Oszter úr csak javított a terület állapotán, ennek ellenére hosszas pereskedésnek nézünk elébe, amelynek legrosszabb kimenetele az lehet, hogy meg kell szüntetni a tavakat" – mondta az ügyvéd.

Eközben a címlapon