NÍNÓ

For­du­lat az apu­kára és gye­re­ke­ire a házat rá­gyújtó férfi ügyé­ben

Ittas ál­la­pot­ban gyúj­totta rá egy apu­kára és három gyer­me­kére a házat egy férfi Me­ző­csá­ton egy éj­szaka. A két na­gyob­bik gyer­mek ki tu­dott me­ne­külni a lán­goló ház­ból, ám a gyer­me­keit egye­dül ne­velő édes­apa és alig más­fél éves kis­lá­nya éle­tét vesz­tette a tűz­ben.
  • Szerző: Ripost

Első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték B. Csabát a Miskolci Törvényszéken szerdán. A férfi még 2017 júliusában Mezőcsáton gyújtotta rá a lakást egy apukára és három gyermekére. 

A három gyermekét egyedül nevelő elhunyt férfi korábban már többször is szóváltásba keveredett a korábban már büntetett férfivel, aki többször is azt ígérte, hogy a családra gyújtja a házat. 2017 nyarán egy éjszaka részegen érkezett haza késő este a férfi , aki énekelt és ordibált. Az édesapa ekkor szólt neki, hogy hagyja abba, mert felkelnek a gyermekei. Az ittas férfi ismét a ház felgyújtásával fenyegetőzött, majd elment. Rövid időn belül visszatért, ekkor meggyújtott egy pólót  és azt a lakás egyik szőnyegére dobta. A tűz hamar továbbterjedt.

EZT OLVASTAD MÁR?

Az egyik gyermek a gomolygó füstre riadt fel. Testvéreit és édesapját is felébresztette. A két nagyobbik gyermek kijutott az égő házból, ám egy gázpalack felrobbant. A robbanás és a tűz következtében az édesapa és másfél éves kislánya meghalt.

A törvényszék aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt első fokon életfogytig tartó büntetésre ítélte a gyújtogatót. Legkorábban 25 év múlva szabadulhat. A per a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.