RIPOSTER

For­du­lat a ka­ku­csi gyil­kos­ság ügyé­ben, ez mondja az ügy­véd

A tet­tes szü­lei nem nyug­sza­nak bele, hogy fi­u­kat élet­fogy­tig­lani bör­tönre ítél­ték, ezért új ügy­vé­det fo­gad­tak.
  • Szerző: Ripost

A szülei képtelenek beletörődni, hogy fiuk, a kakucsi gyilkos néven elhíresült 23 éves K. Bálint életfogytiglani börtönbüntetést kapott, ezért új ügyvédet fogadtak a másodfokú tárgyalásra.

Illusztráció.
Illusztráció.
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A fiatal 2016-ban 13 késszúrással megölte a 20 éves M. Vivient. A bíróság K. Bálintot életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte, azzal a kitétellel, hogy legkorábban 25 év múlva helyezhető feltételesen szabadlábra. 

"Nemrégiben kaptam meg az ügyet, miután a fiatalember szülei felkerestek" – kezdte a Blikknek dr. Lichy József ügyvéd. "Meglátásom szerint a gyilkosság tényén nincs mit vitatni, a minősítéseken azonban annál inkább. Úgy gondolom, védencem nem előre kitervelten és nem is különös kegyetlenséggel követte el a bűncselekményt. Ha korábban kigondolta volna, hogy mit akar tenni, nem kezdi meg a munkáját a nagyapja tehenészetében úgy, mint minden áldott nap, hanem a gyilkosságra készül. Azt sem tudhatta, hogy a lány biztosan hívja majd a buli végeztével" – mondja a védő.

Az ügyvéd szerint a különös kegyetlenség pedig azért vitatható, mert a szakértői vélemény szerint az áldozat már az első késszúrástól halálközeli állapotba került, a többit már nem érzékelte. 

A gyilkos szerelmes volt a szép lányba, ám az érzései viszonzatlanok maradtak. A gyilkosság előtt a lány buliban volt, majd felhívta Bálintot, hogy hazavinné-e. Amikor a visszaúton a falu határában jártak, a fiú megállította a kocsiját, és több mint egy tucat szúrással megölte a lányt. Ezután avarral, ágakkal fedte el a holttestet, a kést pedig eldugta a garázs kéményébe egy lemez mögé, elé pedig két szál rózsát helyezett.