SZTÁRSZERENCSE

Nyil­vá­nossá tet­ték: óri­ási sztá­ro­kat nyo­mott le a 33 éves szí­nésznő

A szu­per­hő­sös fil­mek­ből is is­mert hol­ly­woodi sztár el­ké­pesztő össze­get ke­re­sett ta­valy.
  • Szerző: Ripost

Scarlett Johansson lett a világ legjobban fizetett színésznője 2018-ban a Forbes magazin szerint. A Bosszúállók-sorozat Fekete Özvegye 40,5 millió dollár (11,5 milliárd forint) adózás előtti bevételre tett szert 2017 júniusa és 2018 júniusa között. A 33 éves színésznő, aki Emma Stone-t taszította le a trónról, a szuperhősmozi negyedik epizódjában is visszatér a vászonra 2019-ben.

Fotó: Europress - AFP/Angela Weiss
Fotó: Europress - AFP/Angela Weiss
Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A legjobban fizetett színésznők rangsorában második lett Angelina Jolie 28 millió dollárral. Az Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő visszatérése a listára elsősorban a Demóna című családi film második részének köszönhető, bár azt még be sem mutatták.

Harmadik helyen végzett Jennifer Aniston 19,5 millió dollárral. A sztár bevételeinek döntő hányadát a reklámszerződéseiből befolyó összegek teszik ki. Aniston bevételei várhatóan jövőre még jobban megnőnek, amikor az új sorozatának forgatását elkezdik. Ebben a lista ötödik helyén álló Reese Witherspoon (16,5 millió dollár) lesz a partnere, a két színésznő állítólag 1,25 millió dollárt fog kapni fejenként és epizódonként.

Negyedik lett Jennifer Lawrence, de a Forbes-toplista tízes élmezőnyébe jutott Mila Kunis, Julia Roberts, Cate Blanchett, Melissa McCarthy, valamint Gal Gadot is. A lista első tíz helyezettje összesen 186 millió dollár adózás előtti bevételre tett szert - írja az MTI.

Egy 2016-os tanulmány szerint a szöveges szerepek mindössze 28,7 százalékát kapják női karakterek a filmekben. Ez azt jelenti, hogy a színészekhez képest a színésznőknek kevesebb lehetőségük van nagy bevételhez jutni. Idén mindössze két színésznőnek sikerült átlépnie a 20 millió dolláros határt, 2017-ben még háromnak, 2016-ban pedig négynek.