TÜZELŐÁLLÁS

Dön­tött a bí­ró­ság Ro­naldo bu­da­pesti ré­mé­ről

Szá­mára élet-halál kér­dés volt. Ki­de­rült, ki­ad­ják-e Por­tu­gá­li­á­nak a fo­ci­vi­lág bot­rá­nyait a ma­gyar fő­vá­ros­ból ki­rob­bantó hek­kert.
  • Szerző: vav

A Fővárosi Törvényszéken ma tárgyalták a nemzetközi futballbotrányok sorát - többek között a Cristiano Ronaldóval szembeni nemierőszak-vádról - kirobbantó G. Pinto kiadatási ügyét. Az elsőfokú ítélet szerint a bíró elrendelte a Football Leaks mögött álló 30 éves portugál fiatalember átadási letartóztatásba helyezését. Őt és a vele együtt budapesti lakásában lefoglalt tárgyakat is átadják Portugáliának.

Az életébe kerülhet, ha lecsukják Lisszabonban?
Az életébe kerülhet, ha lecsukják Lisszabonban?
Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

"A portugál hatóságoknak az az érdekük, hogy közvetve vagy közvetlenül valami történjen velem. Kérem a bíróságot, hogy ezt mérlegelje.

Ez élet és halál kérdése, ne adjon ki Portugáliának

- mondta Pinto a trágyalás során az Index tudósítása szerint.

Ügyvédje szerint a lefoglalt személyes tárgyak átadása több okból is aggályos; azok minimális része kötődik a védence ellen hazájában felhozott vádakhoz. Viszont tucatnyi ország bűnüldöző és adóhivatali szervei "könyörögnek" a birtokában lévő, sok millió dokumentumért.

A Fővárosi ügyészség lapunknak az válaszolta, a magyar ügyészség az európai uniós átadási eljárásban látja el a vonatkozó egyezmény szerinti feladatát.

Eközben a címlapon