DIÉTA

Foly­ton nas­solsz és csak hízol? Íme a trük­kök, hogy le­szokj!

Ha egy nap több­ször is édes­ség után ku­ta­kodsz a hű­tő­ben, vagy azon kapod magad, hogy már megint rág­csál­ni­való után nyúlsz, az bi­zony gyor­san el­hí­zás­hoz ve­zet­het. Néz­zük, mi­ként áll­hatsz ellen a csá­bí­tás­nak!
címkék:

Egyél naponta ötször!

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Az édességrohamok gyakran akkor jelentkeznek, amikor leesik a vércukorszinted. Ha több mint 6 órája ettél utoljára, testednek azonnal szénhidrátra van szüksége, hiszen tudja, hogy így jut leggyorsabban energiához. A farkaséhség megelőzésére csipegess gyümölcsöt, zöldséget, vagy egyél meg egy-egy pohár natúr joghurtot a főétkezések között.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nagy avokádó trükk

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)
Fotó: 123RF

Angol dietetikusok szerint, ha ebéd mellé egy fél avokádót is megeszel, akkor biztos, hogy a délután során nem fogsz nassolni. A zöld termés ugyanis rendkívül laktató, erős teltséget okoz. Magas ásványi anyag- és vitamin tartalmával hozzájárul ahhoz, hogy ne érezz hiányt, ne kezdj el nassolni.

Mennyiség helyett minőség!

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Fogadd meg, hogy mostantól nem nassolgatsz csak úgy, főleg nem akármit és akármikor! A finomság legyen jutalom, és ennek megfelelően szertartásszerűen is edd meg. Bátran kényeztesd magad minőségi desszerttel.Ráadásul ezzel a módszerrel akár hetekig is kibírhatod bűnbeesés nélkül.

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Ha lehetetlennek tűnik megállni egy kis adag édességnél, jó ötlet lehet kombinálni a nehezebb és a könnyebb műfajt. Ha megkívánsz például egy kis csokit, fogj egy kevés epret vagy almát és csokoládészószba mártogatva, vagy mandulával összemixelve edd meg.Ez a trükk azért remek, mert a sóvárgást kevesebb kalória bevitellel szünteti meg és még gyümölcsöt is ettél egy keveset.

Ha minden étkezés után fogat mosol, a friss mentás íznek köszönhetően kevésbé kívánod a nasikat.

Mentő ötlet: Citrusos-bazsalikomos sörbet

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Ha mégsem tudod legyőzni a vágyat, készíts magadnak kalóriaszegény finomságot.Vágj szeletekre és hámozz meg egy negyed citromot, vagy grapefruitot és 3 levél bazsalikomot,majd zúzd össze turmixgépben egy pohár jéggel és tegyél hozzá egy kevés diétás édesítőt.

Eközben a címlapon
címkék: