OTTHONKA

Foly­ton lefut a ha­ris­nyád? Akkor eze­ket a trük­kö­ket te nem is­me­red

A nők szá­mára az egyik leg­kel­le­met­le­nebb dolog, ami­kor az egy­szer fel­vett ha­ris­nya­nad­rá­gon fel­sza­lad a szem, és már nincs idő vagy le­he­tő­ség fel­venni egy má­si­kat. Mu­ta­tunk né­hány trük­köt, ami­vel or­vo­solni tudod a prob­lé­mát!

Egy rossz mozdulat, és szinte kiküszöbölhetetlen, de annyi a harisnyádnak! Hányszor akadt már bele a körmöd? Igen bosszantó dolog, főleg amikor fontos eseményre mész, és már nincs időd beszaladni valamelyik bevásárlóközpontba vagy üzletbe. A lehető legkínosabb pillanatokban képes elindulni a lábadon a csík, és sokszor a lehető leglátványosabb helyen.

Fotó: 123RF
EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Áztasd be hideg vízbe

Amint megvásárolsz egy harisnyát, legyen az az első, hogy mielőtt felvennéd, áztasd be! Öblítsd át, hiszen elképzelhető, hogy a harisnya hosszú idő óta áll az üzletben. Érdemes minden alkalommal mosás előtt beáztatni. Így megpuhulnak a harisnya szálai, nem fognak megtörni, ezért nagyobb az esélyed, hogy amikor figyelmesen felhúzod, nem szalad fel.

2. Ápold a bőröd

Fotó: 123RF

Sokszor nem csak a körmöd ránthat meg egy szemet a harisnyán, hanem előfordul, hogy a kiszáradt bőrbe is beakad a fehérnemű. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen ápold a bőröd, legfőképpen a lábfejed, hiszen sokszor épp ott történik a baj. Tartsd puhán a sarkad, és a lábkörmeidet rendszeresen reszeld le. Minden este kend be a lábfejed, és a tested is testápolóval, bőrpuhítóval. Aludj zokniban.

3. Legyen a táskádban körömlakk vagy hajlakk

Annyi mindent rejt egy női táska, ezért ha körömlakk vagy hajlakk van nálad, szinte életmentő lehet, ha a baj megtörtént és a harisnyán megpattant egy szál. Kapd elő a lakkot, és azonnal állítsd meg a folyamatot! Ahol a futás tart, oda rakj a mentőszerből. Kend be körömlakkal, vagy fújd be hajlakkal! Ideiglenesen megfogja a szálat, amíg eljutsz egy üzletig. A legjobb mégis az, ha minden alkalommal a táskádban hordasz egy pótharisnyát is!