BIZARR

Föl­dön­kí­vüli lény a pápa test­őr­sé­gé­ben?

A pá­pa­mo­bil­ban lát­ható kü­lö­nös fej­for­májú, arc nél­küli sze­mély köz­vet­le­nül Fe­renc pápa mö­gött ül...

Több külföldi vezető blog is felkapta az elmúlt napok egyik szenzációját, miszerint Ferenc pápa mexikói látogatásán egy földönkívüli lényis szolgálatot teljesített a biztonsági személyzet tagjaként.

A képeken jelzett "arc nélküli" illető közvetlenül a pápa mögött látható, és ruhája cseppet sem hasonlít a biztonságiak öltönyéhez.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A mélyen vallásos mexikói internetezők ennél sokkal vadabb verziókat gyártottak a látottakra. Szerintük ez nem más, mint egy isteni csoda, és a homályos arc a 2005-ben elhunyt II. János Pál pápa szelleme. Érdemes megnézni a videofelvételt is, hátha valaki pontosabb részleteket is felfedez:

A mostani eset nagyon hasonlít a 2012-ben szárnyra kapott híresztelésre, amikor is Obama elnök egyik kopaszra borotvált fejű, feszülten figyelő testőrét nézték idegen ügynöknek.

Mindezek után azt nem árt tudni, hogy Obama ufótestőrével kapcsolatban nagyon hamar kiderült, hogy sokan túlfantáziálták a dolgot. A Wired magazin megkereste a Fehér Ház sajtóosztályát és rákérdezett arra, hogy erősíti-e földönkívüli eredetű entitás az amerikai elnök testőrségét.

Az összekacsintó gyors válasz azonnal megjött az ügyben illetékes hivatalos személytől, Caitlin Haydentől:

„Természetesen nem, és ha lenne is ilyen a csapatban, azonnal el kellene bocsájtanunk.”