FOCI-VB

Drá­mai meccsen ért véget az orosz csoda a vi­lág­baj­nok­sá­gon

A hor­vá­tok 2-2 után bün­te­tő­pár­baj­ban tud­ták le­győzni a há­zi­gaz­dá­kat.
  • Szerző: HBK

A horvát labdarúgó-válogatott egy végletekig kiélezett meccsen, tizenegyesrúgásokkal tudta legyűrni a házigazda Oroszországot a 2018-as világbajnokság negyeddöntőjében.

Vida a találata megszerzése után letépte magáról a mezt
Vida a találata megszerzése után letépte magáról a mezt
Fotó: AFP

Nagyon lassan kezdtek a csapatok, de az első félidőben azonnal felpörgött a játék, miután a torna egyik felfedezettje, Cserisev óriási gólt lőtt. A horvátok egy nagy védelmi hibát követően azonban gyorsan kiegyenlítettek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A szünet után gyakorlatilag csak a horvátok támadtak, azonban csak kapufáig jutottak. A rendes játékidő végén jött az első drámai pillanat, Danijel Subasic megsérült. Viszont nem cserélték le a Dánok ellen hőssé váló kapust, mert az egyik horvát védő is megsérült, inkább őt hozták le.

A 101. percben egy szöglet után aztán Vida fejelt a bal alsó sarokba, örömében a mezt is letépte magáról a kőkemény hátvéd. Volt azonban még fordulat a meccsben, a 115. percben Fernandes bólintott az ellenfél kapujába, 2–2-re alakítva az állást.

Jöhettek a tizenegyesrúgások! A büntetők során az oroszok voltak pontatlanabbak, a horvátok öt rúgójából csak egy hibázott, így ők jutottak tovább!

Horvátország ellenfele Anglia lesz az elődöntőben. A másik ágon Franciaország és Belgium játszik egymással a döntőbe jutásért.

Eközben a címlapon