FOCI-VB

Meg­ren­dítő videó, zo­ko­gás­ban tört ki a ka­me­rák előtt a vi­lág­sztár

Da­ni­jel Su­ba­sic nem tudta vissza­tar­tani a könnyeit, ami­kor ha­lott ba­rát­já­ról kér­dez­ték. A csa­pat­társa tudta csak meg­vi­gasz­talni.
  • Szerző: HBK

Zokogásban tört ki a kamerák kereszttüzében Danijel Subasic, miután halott barátjáról kérdezték. A horvát labdarúgó-válogatott kapusa még mindig nem tudta teljesen feldolgozni a tíz évvel ezelőtti tragédiát.

Subasic a mai napig nem tudta teljesen feldolgozni barátja elvesztését
Subasic a mai napig nem tudta teljesen feldolgozni barátja elvesztését
Fotó: AFP

Subasic volt a horvátok hőse a Dánia elleni világbajnoki nyolcaddöntőben, a büntetőpárbajban három nagy védést is bemutatott. A meccs után derült ki, hogy tíz éve elhunyt barátja miatt tekintett minden hárítás után az ég felé, a védéseit Hrvoje Custicnak ajánlotta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Custic 2008 márciusában a Cibalia Vinkovci elleni bajnokin szenvedett súlyos fejsérülést: a negyedik percben egy ütközés után olyan szerencsétlenül esett az oldalvonal melletti korlátnak, hogy elveszítette eszméletét, majd a kórházban meghalt, mindössze 24 évesen.

Subasic és Custic csapattársak voltak a horvát Zadarban, a kapus pedig nem felejtette el jó barátját, minden meccsen úgy véd, hogy a meze alatt ott van egy póló, amin Custic látható, fölötte pedig angolul az örökké szó olvasható.

A horvát kapusnak kedden sajtótájékoztatón volt jelenése, amelyen az újságírók rákérdeztek, miért őrzi máig ennyire elevenen Hrvoje Custic emlékét. Subasic azonnal elérzékenyült, sírva fakadt, csapattársa, Domagoj Vida tudta csak megvigasztalni.