OLDALVONAL

Így fo­gad­ták a Fra­dit Sényőn - pá­rat­lan fo­ci­ün­nep

A Fe­renc­vá­ros fo­ci­csa­pata ismét be­bi­zo­nyí­totta, nincs az a te­le­pü­lés az or­szág­ban, ame­lyet ne boly­gatna fel a zöld-fe­hé­rek ér­ke­zése.
  • Szerző: KL

A Fradi szerdán délben játszott kupameccset a szabolcsi Sényőn, ahol már napokkal a találkozó előtt felkészültek az ellenfél fogadására. A jegyeket eladták, a játékosok mind szabadnapot vettek ki, hogy munkanapon is pályára léphessenek.

Már a falu határában rendőrségi kordon fogadta az érkezőket, szinte minden belépőt igazoltattak. Pedig a fővárosból kevés fradista érkezett, a vendégtábort szerencsi és nyírbátori fiatalok töltötték meg. Nekik 1500 forintot kellett fizetniük a jegyért, míg a sényőiek ajándékba kapták a belépőket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A helyiek elmondása szerint nagyjából 200 liter sörrel készültek, egy átlagos meccs adagjának tízszeresével. A lelátón iskolai osztályok foglaltak helyet, a játékosokat pedig a helyi ovisok kísérték be a pályára. Fociünnepre készült az egész falu, s a szünetben úgy tűnt, még lehet is esélyük a zöld-fehérek ellen.

A második félidőben azonban egy kiállítás után tizenegyeshez jutottak a zöldek, ezzel pedig el is dőlt a meccs. Templom mellett rég káromkodtak annyit, mint a sényői pályán, fél perc alatt ünnepelt vendégekből gyűlölt ellenségek lettek a ferencvárosiak. Volt olyan helyi drukker, aki szerint elcsalták a meccset, persze idővel mindenki lehiggadt.

Érdekesség, hogy a meccsen jelen volt egy látássérült férfi is. Zilahi Attila lapunknak elmondta, úgy érzékelte, rosszul vezette a bíró a meccset, s a vendégszurkolók viselkedésével sem volt teljesen megelégedve.

Végül a zöld-fehérek 4-0-ra nyertek, de a legnagyobb nyertes a sényői közönség volt. Ekkora fociünnep ugyanis még sosem volt a faluban, s garantált, hogy egy ilyen meccs után mindenki elégedettebben ment ma dolgozni.

Eközben a címlapon

A további részleteket keresd a Ripost napilap csütörtöki számában!