TÜZELŐÁLLÁS

Há­bo­rog­nak a fo­ci­szur­ko­lók az új sta­dion miatt

Ket­rec, zsú­folt­ság, rá­adá­sul a meccset él­vez­he­tet­lenné tevő ke­rí­tés? Vá­la­szolt a pa­na­szokra az MTK.
címkék:

Zsúfolásig telt vendégszektor előtt nyert 2-1-re a Honvéd az MTK új stadionjában. A kispesti drukkerek az NB I-es focibajnokság tavaszi nyitányán aratott győzelem ellenére is panaszkodnak az internetes fórumokban.

Szinte nyomorogtak az Új Hidegkuti-stadion vendégszektorában (Fotó: Facebook/1909foto)
Szinte nyomorogtak az Új Hidegkuti-stadion vendégszektorában (Fotó: Facebook/1909foto)
EZT OLVASTAD MÁR?

A keddi nyomtatott lapszámában részletesen is foglalkozott a drukkerek panaszáradatával, amelyet olvasóriporterünk fotóval is alátámasztott:

Akik ide vettek jegyet, csak a fél pályát látták - vagy átnyomultak a "szerencsésebb" társaik mellé
Akik ide vettek jegyet, csak a fél pályát látták - vagy átnyomultak a "szerencsésebb" társaik mellé

A kritikákkal kapcsolatban megkérdeztük az MTK Budapest illetékeseit. Válaszukban jelezték: tisztában vannak azzal, hogy "a vendégszektor bizonyos székeiről korlátozott a látás", de a korlát elbontására nincs lehetőség. Viszont nem csak azoknak a helyeknek az árát csökkentették, melyek az elválasztó elem mellett vannak, hanem a vendégszektor összes helyére – a korábbi 2.450.- Ft helyett – 1.950.- Ft-ért értékesítik a belépőket (nem említve a diák- és nyugdíjas kedvezményeket).

A bejáráson nem volt kifogás

Az MTK-sok megjegyzik: "a mérkőzés előtti napokban, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban egyeztettünk a Budapest Honvéd szurkolói csoportjának vezetőjével, aki megtekintette a szektorokat,

nem jelzett problémát, a korlátokkal kapcsolatban pedig megelégedésének adott hangot,

mert azt mondta, hogy a szurkolói feliratoknak, drapériáknak kiváló helyet biztosít. Miután már egy nappal a találkozó előtt érzékeltük a fokozott érdeklődést, így megnyitottuk a Budapest Honvéd szurkolói számára a B9-es – a normál vendégszektor melletti – lelátót. A vendégszektorba 702 jegyet értékesítettünk, – ám miután nem kérünk szurkolói kártyát – azt nem tudjuk megmondani, hogy a stadion más pontjain hány Honvéd drukker foglalt helyet" - olvasható a kék-fehérek válaszában.

címkék: