OLDALVONAL

Gyász, ször­nyű ha­lála volt a fi­a­tal fo­cis­tá­nak

A 19 éves já­té­kost egy kro­ko­dil tá­madta meg, mi­köz­ben az egyik folyó part­ján fu­tott. Két ba­rátja is szem­ta­núja volt ennek, de se­gí­teni nem tud­tak.
  • Szerző: HBK

Tragikus körülmények között halt meg a mozambiki Atletico Mineiro de Tete nevű amatőr csapat játékosa: a 19 éves  Estevao Alberto Ginóra egy krokodil támadt rá. A futballista a Zambezi folyó partján futott, amikor az állat megtámadta.

A tragédia hírét a klub is megerősítette, Edy Carvalho vezetőedző az O Tempo hasábjain mesélte el a szörnyű történetet.

„A krokodil váratlanul jött ki a vízből, és megharapta a játékost. Estevao Alberto Gino két barátja is szemtanúja volt az esetnek, hallották a kiáltásait, de nem tudtak segíteni rajta. Az állat nagyjából öt méteres volt, a támadás után pillanatokon belül eltűnt a vízben.”

A mozambiki klub, mely szokatlan nevét Ronaldinho iránti tiszteletből kapta, aki megfordult az Atletico Mineiro csapatában Brazíliában, a Facebook-oldalán fejezte ki együttérzését.

„Gyászoljuk a játékosunkat, barátunkat, testvérünket, fiúnkat Estevao Alberto Gino személyében, aki mindössze 19 éves volt. Fényes jövő előtt állt a nagyszerű védő, ám krokodiltámadás áldozata lett a Zambezi folyónál. Őszinte részvétünk a családnak, pótolhatatlan veszteség mindannyiunk számára. Estevao a tisztelet, alázat és emberség élő példája volt, akit sosem feledünk” –  írta a klub.

Eközben a címlapon