OLDALVONAL

Rend­őrök tör­tek rá az em­ber­ölés­sel fe­nye­gető sztárra

A Li­ver­pool egy­kori fut­bal­lis­tája em­ber­rab­lást is em­le­ge­tett. Egy sze­ne­gáli po­li­ti­kus is érin­tett a tör­té­net­ben.
  • Szerző: HBK

Letartóztatták Szenegálban El-Hadji Dioufot, miután telefonon halálosan megfenyegette az egyik politikus testvérét. A Liverpool egykori futballistája emberrablással is ijesztgetett.

Diouf (balra) játékosként is nagyon balhésnak számított
Diouf (balra) játékosként is nagyon balhésnak számított
Fotó: AFP

A Senenews egy hangfelvételre hivatkozva írt arról, hogy Diouf telefonon halálosan megfenyegette Aminata Tall fiútestvérét. Tall a szenegáli Szociális és Környezetvédelmi Tanács elnöke. A hírek szerint Diouf ennyivel nem ért be, egy másik személlyel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „elrabollak, az embereim pedig alaposan megvernek.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A rendőrök órákon keresztül előzetesben tartották a 37 éves exfocistát, végül büntetés nélkül elengedték. Diouf egyébként nyíltan vállalta nem sokkal korábban, hogy szeretne politikai pályára lépni hazájában.

Az egykori csatár a pályán is balhés játékosnak számított, de ezt sokáig elnézték neki, hiszen a tehetsége megvolt a futballhoz. Ezt bizonyítja, hogy a kétezres évek elején kétszer is megválasztották Afrika legjobb labdarúgójának.