TÜZELŐÁLLÁS

Ez va­lami új: klub­vál­tás­ról is me­sélt Dár­dai Pál

A Her­tha ma­gyar edzője tudja, előbb-utóbb szá­mon kérik majd. Azt is el­mondta, mi kell a ma­gyar vá­lo­ga­tott si­ke­ré­hez.
  • Szerző: HBK

Hosszabb interjút adott Dárdai Pál a Magyar Nemzetnek: a Hertha labdarúgócsapatát irányító magyar edző nagyon sok témát érintett, köztük azt, hogy mikor válthat kispadot.

Dárdai jól érzi magát Berlinben, magától nem akar váltani
Dárdai jól érzi magát Berlinben, magától nem akar váltani
Fotó: Twitter

Dárdai már három éve irányítja a berlini csapatot, amelyet megmentett a kieséstől első szezonjában, utána pedig még az Európa-ligába is sikerült eljutnia a játékosaival. Dárdai elmondta, hogy voltak már komoly ajánlatai más Bundesliga-csapatoktól, de egyelőre nem akar váltani. Azt viszont tudja, hogy ez nem csak rajta múlik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Kétezer méterre lakom az Olimpiai Stadiontól. Megfizethetetlen, hogy nem kell vonatozni, repülőre ülni, egyszerűen csak hazamegyek abba a házba, amelyben a gyerekeimmel élek mindennap. Nekem Berlin rengeteget adott, nem érzem, hogy most váltanom kellene. Meglátjuk, mit hoz a sors. Előbb-utóbb úgyis seggbe rúgnak, s akkor egyszerűbb lesz.”

Természetesen a magyar válogatottról is beszélt az egykori szövetségi kapitány, Dárdai szerint Észtországot oda-vissza meg kell veri a Nemzetek Ligájában, pozitív hozzáállással pedig a csoportgyőzelem is elérhető.

A magyar futballra is kitért Dárdai, aki többedmagával két év alatt összerakott egy utánpótlásprogramot, amiből nem lett semmi.

„A kritériumrendszert, az utánpótlás-fejlesztési programot elkészítettük, leadtuk, el kéne kezdeni dolgozni. De ez nem az én dolgom, ám amíg nem lesz filozófia, addig nincs miről beszélni.”

Eközben a címlapon