KÜLFÖLD

Ve­szé­lyes hellyé nyil­vá­ní­tot­ták Né­met­or­szág egyik leg­szebb vá­ro­sát

Ja­nuár eleje óta egyre gya­ko­rib­bak Flens­burg­ban a lo­pá­sok, rab­lá­sok testi sér­té­sek. Az el­kö­ve­tők nagy rész­ben fi­a­tal mig­rán­sok, a ha­tó­sá­gok sze­ret­nék vissza­nyerni az el­len­őr­zést a város fe­lett.
  • Szerző: WM

A festői Flensburgban egyre gyakoribbak a különböző nemzetiségű migránsok egymásnak feszülései. A rendőrség már odáig jutott, hogy a belváros egy részét hivatalosan is veszélyes helynek nyilvánította. A hatóságok most azt tervezik, hogy a következő négy hétben szinte mindenkit ellenőriznek az általuk veszélyesnek nevezett területeken, és megpróbálják kiszűrni azokat a fiatalokat, akik a bandaharcok és megsokszorozódott bűncselekmények hátterében állhatnak - írja a Welt.

Flensburg. Fotó: youtube
Flensburg. Fotó: youtube
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hétvégén kezdődött a városban a szokásos évi vásár, ahol nagyon szeretnék a rendőrök, hogy rend legyen. Ezért az egyenruhások számát növik a vásár területén.

Afgán gyilkos

A város lakóit szinte szó szerint sokkolta az az eset, amikor egy 18 éves lányt találtak egy flensburgi lakásban holtan találtak. A fiatal áldozatot agyonszúrták, a gyanúsított egy 18 éves afgán migráns, aki feltehetőleg féltékenységből követte el a gyilkosságot.

Mint kiderült, a 2015-ben Németországba vándorolt migráns azért végzett a barátnőjével, mert az nem volt hajlandó áttérni az iszlám vallásra és nem akart fejkendőt viselni.