TÜZELŐÁLLÁS

Döb­be­ne­tes pén­zek: Ket­ten is meg­elő­zik Dzs­u­dzsá­kot a ke­re­seti lis­tán

Willi Orbán és Hanga Ádám is be­ug­rott a ko­rábbi lis­ta­ve­zető elé. A nők­nél Babos Tímea áll az első he­lyen.
  • Szerző: HBK

Továbbra is egy futballista keresi a legtöbb pénzt a magyar sportolók közül, Willi Orbán közel egymilliárd forintot kaszált idén. Dzsudzsák Balázs visszaszorult a harmadik helyre a kereseti listán.

Willi Orbán a legjobban kereső magyar focista
Willi Orbán a legjobban kereső magyar focista
Fotó: Twitter

Orbán az RB Leipzig és a magyar válogatott alapembere, a csapatához 2022-ig élő szerződés köti, aminek értelmében évente 3 millió eurót kap (969 millió forint). A lipcseieknél megbecsült védő csapatkapitányként az egyik legjobban fizetett focista. A bruttó 240 ezer forintnak megfelelő magyar átlagkereset 336-szorosát viszi haza havonta, írja a Blikk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A második helyre Hanga Ádám futott be. A magyar kosárlabdázó három évre 7,5 millió euróért (2,4 milliárd forint) írt alá a Barcelonához, vagyis évente 807,5 millió forintra számíthat.

Korábban Dzsudzsák vezette a kereseti listát, az al-Vahdától évi egymilliárd forintot kapott. Az al-Ittihad Kalba már kevesebbet fizet neki, de még így is 2,2 millió eurót (710 millió forint) tehet zsebre.

A nőknél Babos Tímea kereste a legtöbbet a maga 447 millió forintjával, amit leginkább a páros tornagyőzelmeinek köszönhet.