KÜLFÖLD

Fi­lo­zófia­ta­nár volt a ka­ted­rá­lis fel­té­te­le­zett gyúj­to­ga­tója!

Az még nem vi­lá­gos, hogy miért akarta fel­gyúj­tani a New York-i szé­kes­egy­há­zat.
  • Szerző: SZM

Mint ismeretes, szerdán egy újabb templomtüzet akadályoztak meg, ezúttal New Yorkban. Egy férfi két benzines palackkal felszerelkezve akart bejutni a Manhattan szívében fekvő Szent Patrik-katedrálisba, este nyolc óra előtt pár perccel.

Kép: Twitter
Kép: Twitter

Marc Lamparello be is jutott az ajtón, de ott a biztonsági őrök feltartóztatták. Az még nem derült ki, hogy a férfi miért akarta felgyújtani a templomot, de az igen, hogy részmunkaidős filozófiatanár volt két felsőoktatási intézményben is – írta meg a Foxnews. Az egyik a New York-i Lehman College, a másik a New Jersey-beli Seton Hall Egyetem. Ezt az információt mindkét intézmény megerősítette azzal, hogy az eset után már eltekintenek a további együttműködéstől...

Egyébként

amikor a katedrálisnál elfogták, a férfi azzal védekezett, hogy csak kifogyott a gépkocsijából az üzemanyag és arra akart “átvágni”, hogy egy benzinkúthoz jusson. Ez persze elég gyönge magyarázat volt, hiszen akkor miért ment be a templomba?

Másrészt a nyomozók megtalálták az autóját és annak a tankjában még volt elég benzin.Továbbá, amint John Miller terrorizmusellenes rendőrszakértő elmondta, a helyszíni kamerák tanúsága szerint férfi már vagy egy órája körözött a kisteherautójával a katedrális körül, mielőtt leparkolt volna.