INSIDER

Fi­gyel­mez­tet­nek! Eze­ket a ter­mé­ke­ket hívja vissza a Lidl

Egye­ne­sen a gyártó szá­molt be a prob­lé­má­ról.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A Vivienvíz Kft. visszahívja az általa gyártott Lupilu elnevezésű szénsavmentes ásványvizeket, melyeket a Lidl saját márkás termékként kínál a vásárlóiknak – közölte a gyártó.

Az ok nem más, mint hogy a Vivienvíz Kft. literes kiszerelésű, március 27-én gyártott és minőségét 2019. március 27-ig megőrző Lupilu szénsavmentes ásványvize az utóellenőrző vizsgálatokon ellentétes eredményt mutatott.

Emiatt az Országos Közegészségügyi Intézettől kontrollvizsgálatot is kértek, ennek eredményeiről a cég a közvéleményt is tájékoztatni fogja.  Ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a szakorvosi vélemények szerint egészséges szervezetben a víz jellemzően nem okoz problémát! A Lidl vizsgálata során talált baktérium a környezetben, vizesblokkokban, sőt az emberi bőrön is jelen van.

Elmondták azt is, hogy a termék áprilisban került fel a polcokra, ám azóta semmiféle visszajelzés vagy panasz nem érkezett.

A gyártó kitért arra is, hogy a saját laboratóriumában a Lupilu saját márkás terméket a gyártás során háromóránként ellenőrzik, valamint a késztermékeket rendszeresen vizsgáltatják akkreditált laboratóriumokban is. A Lupilu termékek gyártása esetén minden tételnek akkreditált mérési eredménnyel kell rendelkeznie.

címkék: