MEDICINA

Fi­gyelj, ezért kel­lene min­den este le­zu­ha­nyoz­nod!

Olyan fá­radt vagy, hogy azon gon­dol­kodsz, in­kább reg­gelre ha­lasz­tod a zu­hanyt? Ne tedd! Meg­mu­tat­juk, miért jobb, ha zu­hany­zás után fek­szel le aludni.
címkék:

Több kutatás is bizonyította, hogy a zuhanyzás felfrissíti az elmét, és serkenti a kreativitást, most pedig arra derített fényt egy vizsgálat, hogy az est meleg zuhany abban is segít, hogy jól aludj. A New York-i tudósok szerint az esti zuhany azért jó, mert ellazít, és feloldja a napi feszültséget, így könnyebben elalszol majd, mivel nem kattog az agyad az aznapi történéseken.

Fotó: Pinterest

A kulcs az időzítés, mert egyáltalán nem mindegy, mikor fürdesz meg. Az agynak ugyanis a lehűlés adja azt a jelzést, hogy ideje elaludni, tehát nem biztos, hogy jó ötlet közvetlenül lefekvés előtt felhevülni. Vagyis a legjobb, ha másfél órával lefekvés előtt állsz a zuhany alá. A fürdés után felfrissülsz, és a szokottnál kreatívabb leszel, ám ahogy telik az idő, lehűl a tested, és elálmosodsz. Ráadásul másfél óra arra is bőven elég, hogy tökéletesen megszáradj, így nem lesz nedves a párnád a hajadtól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
címkék: