SÁRGACSEKK

Fi­gyelj a mat­ri­cádra: Hét­fő­től ke­mé­nyen bün­tet­nek!

Hétfő nulla órá­tól már meg­bün­te­tik azo­kat a so­fő­rö­ket, akik fi­ze­tős út­sza­ka­szokra té­ved­nek anél­kül, hogy meg­vet­ték volna a 2016-ra ér­vé­nyes új au­tó­pá­lya-mat­ri­cá­ju­kat.

A 2015-ben megváltott éves autópálya-bérletek idén január 31. éjfélig voltak érvényesek. Sokan vásároltak az utolsó napokban is, az egyik benzinkútnál fél nap alatt több mint 100 fogyott el, főleg a Pest megyeit vitték, de az egész országra érvényes éves bérlet is keresett volt - közölte az M1 Aktuális csatorna. 

Az árak és a díjkategóriák nem változtak. Továbbra is heti, havi, éves és a szintén egy évig érvényes megyei matrica közül lehet választani.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Több százezer új felhasználó jelent meg a megyei matricák tavalyi bevezetése óta, mert azokat is az autópályák, autóutak használatára ösztönözte, akik korábban esetleg alsóbbrendű utakon jártak. Tavaly összesen 1,3 millió megyei matrica fogyott - mondta Kibédi-Varga Lajos, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) szóvivője.

Hétfő nulla órától már keményen büntetnek, ha nincs matricád! (Illusztráció: MTI)
Hétfő nulla órától már keményen büntetnek, ha nincs matricád! (Illusztráció: MTI)

Az e-matricát továbbra is minden esetben előre, a pályára felhajtás előtt kell megváltani - figyelmeztetett az üzemeltető. Elhangzott: legegyszerűbben

a benzinkutakon vagy az útdíjfizetési szolgáltató honlapján lehet megvenni a matricát. 

Januártól két újabb szakaszon kell fizetni: Szegednél az M43-ason, továbbá a Győrt Csornával összekötő M85-ös gyorsforgalmi úton.