LELKIZŐ

Fia kö­zölte a tra­gi­kus hírt: meg­halt a ma­gyar mű­sor­ve­zető

Te­me­tése a Pest­szent­er­zsé­be­ten lesz, már­cius má­so­dik fe­lé­ben. Gyá­szolja fe­le­sége, fia és ren­ge­teg is­me­rőse, tisz­te­lője - áll a fi­á­tól ka­pott üze­net­ben.
  • Szerző: RIPOST

Március 6-án, életének 77. esztendejében elhunyt M. Szabó Imre, műsorvezető, újságíró, dokumentumfilmes - közölte a fia a Demokratával.

Fotó: Twitter

M. Szabó Erdélyből menekült szülők gyermekeként Budapesten született, 1941-ben. Az 1960-as évek végén a Magyar Rádióban kezdte el riporteri pályáját, majd a Népszava eseményriportere lett. A rendszerváltás után a Duna Televízióban Amerikai magyar életsorsok címmel 70 portré- és dokumentumfilmet forgatott Amerikában és Kanadában az ottani emigráció történelmileg jelentős alakjairól, tanúiról. A Pesti Hírlap munkatársa is volt, és a Magyar Rádió számára is készített riportokat az 1990-es években.

EZT OLVASTAD MÁR?

Több egyéb elismerés mellett 2000-ben a magyar Rádió Nívódíját, 2004-ben Európa Érmet kapott. 2010-ben az Európa Díjat, majd 2012-ben a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést nyerte el.

Temetése a Pestszenterzsébeti temetőben lesz, március második felében. Gyászolja felesége, fia és rengeteg ismerőse, tisztelője

- áll a fiától kapott üzenetben.