HARCÉL

Fér­gek­nek ne­vezte el­len­fe­leit az esz­ter­gomi el­len­zéki je­lölt

Cse­rép János sze­mé­lyé­ben si­ke­rült közös pol­gár­mes­ter­je­löl­tet ál­lí­ta­nia az el­len­zéki erők­nek Esz­ter­gom­ban. A ko­rábbi mo­men­tu­mos po­li­ti­kus azon­nal bi­zo­nyí­totta is, hogy "méltó" a bal­ol­dali je­lölt­ségre, hi­szen rög­tön mi­nő­sít­he­tet­len módon nyi­lat­ko­zott a kon­zer­va­tív ol­dal­ról.
  • Szerző: ripost

Korábban az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó tett egyenlőségjelet a patkányok és a Fideszre voksolók közé. Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa pedig képződménynek titulálta Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét. A sort Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum főpolgármester-jelöltje folytatta, droidoknak nevezve az Orbán Viktorra szavazókat.

Az esztergomi közös ellenzéki jelölt, Cserép János - akit az MSZP, a Jobbik, az LMP, a DK, a Párbeszéd, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogat - hű maradt a "balliberális hagyományokhoz" és bangónéi magaslatokba emelkedve így írt leendő ellenfeleiről:

Az esztergomi közös ellenzéki jelölt minősíthetetlen nyilatkozatot tett.
Az esztergomi közös ellenzéki jelölt minősíthetetlen nyilatkozatot tett.

"A férgeket ki kell ásni, a tetveket meg kell tizedelni, és engedni kell ezt a jobb sorsra érdemes várost paraziták nélkül növekedni, virágozni, gyümölcsöt hozni."

A kulturált politizálásról a jelek szerint nem sokat tudó jelölt négygyermekes esztergomi családapa (ugyan mit tanít gyermekeinek?), eredetileg rendszer- és szoftverfejlesztő mérnök, akit az esztergomi lakosok a 2006-ban létrehozott Szeretgom portál alapítójaként ismerhettek meg.

Cserép János a Momentum helyi szervezetének volt az elnöke, de a tavalyi országgyűlési választások előtt kilépett a pártból, mert nem értett egyet különutas politikájával. Független jelöltként indult el ezután a voksoláson, ahol 1,49 százalékos eredményt sikerült elérnie.

Közben már a Fidesz is jelöltet állított Esztergomban. Hernádi Ádámot, a város turizmusáért felelős miniszteri biztost indítják a kormánypártok Cserép János ellenében. A városban 2014 óta a kormánypárti Romanek Etelka a polgármester.

Eközben a címlapon