LEHÚZÁS

Fér­ge­ket ta­lál­tak a fil­te­res te­á­ban? Nem, va­lami egé­szen mást!

Már több mint 9 mil­li­óan néz­ték meg a Fa­ce­boo­kon azt a vi­deót, amely­ben egy kí­ván­csi nő szét­szedi egy teafil­ter ta­sak­ját, és némi ku­ta­tás után apró, fé­reg­szerű dol­go­kat szed ki a tar­tal­má­ból.
címkék:
  • Szerző: P.B.

A videó vírusként kezdett terjedni a közösségi oldalakon és a Youtube-on. A főszereplő egy teafilter, mégpedig a Lipton citromos zöldteájáé volt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Please be aware, must check your teabags & please do share Közzétette: Ismat Raza – 2016. február 20.

Ha esetleg időközben törölnék a Facebook-bejegyzést, akkor a videót itt is megnézheted!

Az esetnek akkora visszhangja lett a hiszékeny internetezők körében, hogy a Lipton kénytelen volt egy válaszvideóval elejét venni a tömeghisztériának.

Ebből bizony kiderül, hogy szó sincs férgekről. A citromos zöldteában ugyanis instant citromaroma-darabkák vannak, ezeket nézte a tudatlan háziasszony férgeknek. Az ominózus darabkák ugyanis forró vízbe dobva pillanatok alatt feloldódnak. Ezt a videóban is bemutatják.

(És nem, a férgek nem oldódnak vízben, mint ahogy némelyik túlbuzgó összeesküvés-hívő kommentelte...)

Arról nem szólnak a hírek, hogy milyen jogi lépéseket fontolgat a cég a félrevezető videót közzétevő nő ellen. 

Eközben a címlapon

A dolog valószínűleg azért érinti érzékenyen a céget, mert néhány éve egy hasonló videó borzolta a kedélyeket. A cég azóta rendszeres támadásnak van kitéve az árgus szemekkel a filterekben turkáló, szenzációhajhász videóbloggerek részéről.

Szóval... mindenki nyugodjon le! Nincsenek férgek a teafilterben!
címkék: