KIAJOBB

Ma el­dől­het a baj­noki cím, ez lehet a Vidi utolsó esé­lye

Az NB I csúcs­rang­adó­ján a Fe­renc­vá­ros hazai pá­lyán fo­gadja a Mol Vidit, eset­le­ges si­ke­ré­vel pedig lé­nye­gé­ben meg­nyerné a baj­nok­sá­got.
  • Szerző: ST

A két együttes között jelenleg nyolc pont a különbség a tabellán, így ha a Fradi győz, akkor négy körrel a vége előtt tizenegy pont lesz az előnye. A zöld-fehéreknek azonban nem lesz egyszerű dolga, idén még nem nyertek a Vidi ellen.

Pokoli hangulat várható a csúcsrangadón
Pokoli hangulat várható a csúcsrangadón
Fotó: Szabolcs László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nem bír a címvédővel a Fradi

Az NB I-ben és a Magyar Kupában összesen hat vereséget szenvedett el idén a Ferencváros. Ebből három is a Vidihez fűződik, kétszer az MK-ban, egyszer a bajnokságban kapott ki a Fradi a nagy riválisától. A két gárda még szeptemberben, 2-2-s döntetlent játszott a Groupama Arénában, ez volt Szerhij Rebrov második meccse a fővárosiak kispadján.

Az április MK-meccsen 2-0-ra nyert a Vidi hazai pályán
Az április MK-meccsen 2-0-ra nyert a Vidi hazai pályán
Fotó: MTI

A Vidi utolsó esélye a címvédésre

Amennyiben ismét nyerne a Vidi, akkor öt pontra megközelítené a Ferencvárost, így pedig az előzés sem lenne lehetetlen feladat. A Fradi sorsolása nehéz, a Vidi után a Honvéd vendége lesz, majd az Újpestet és a Debrecent is fogadja még, a Puskás Akadémia otthonában zárja a bajnokságot. A Vidinek ezzel szemben már nem lesz igazán nagy rangadója, csak kiesés ellen harcoló csapatokkal, és az MTK-val találkozik.

Nikolovék el tudják hallgattatni a Fradi-tábort?
Nikolovék el tudják hallgattatni a Fradi-tábort?
Fotó: MTI

A hazai pályában bízhat a Fradi

Az NB I-ben már 34 mérkőzés óta veretlen a Groupama Arénában a Ferencváros. Ebben ismét bízhat a rekordbajnok, amely közel telt ház előtt fogadja majd a Vidit. Ráadásul a fehérváriak a hét közben MK-meccset játszottak a Debrecen ellen, így fáradtabban léphetnek pályára.